Achiote, Mew ja Noitalinna Huraa! – vilkaisu viikon 7 Parasta juuri nyt -listalle

Vieraana tekijämies kakkospitkäsoittoonsa valmistautuvan kuolometalliyhtyeen keulilta.
16.2.2017 18:53

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Komia meno jatkuu suosikkisoittarillamme tälläkin viikolla. Mahotont.

Tiensä biisiuutukaisista päräyttävimpien tarkoin rajattuun joukkoon ovat selvittäneet niin kotimaiset Achiote, Nefer Nefer, paluun julkaisukantaan suorittanut Noitalinna Huraa! (nostalgiahuuruisessa pääkuvassa), Kauriinmetsästäjät & Vesta, Kelepo & (Nuorissa ja raikkaissa aikanaan esitelty, sittemmin levytyssopimuksen solminut) Nelli Milan, Silkkitie-albuminsa viime perjantaina kauppoihin lykkinyt Pimeys sekä astetta nasevammin nimetty Mitä Helvettiä Nyt Taas.

Ulkomaan elävien puolelta kinkereihin kiilaa huhtikuussa ilmestyvään Visuals-kokopitkäänsä orientoituva Mew, In Flamesin Anders Fridénin fiittaajakseen haalinut Martin Rubashow ja kerrassaan mainiota altsujytkettä I Need That Oooh -singlellään maistatteleva saksalaisduo The Picturebooks.

Viikkovieraanaan ominaisuudessa teistä jok’ikistä morottaa Kaunis Kuolematon -orkesterin laulaja-kitaristi Mikko Heikkilä. Herra kuvaa pumppunsa 31.3. julki tulevalta Vapaus-albumilta lohkottua Eloton-kappaletta näin:

Eloton kiteyttää sisälleen lähes kokonaisuudessaan sen, mistä Kaunis Kuolematon -nimisessä yhtyeessä on kyse. Musiikillisesti osittain runttausta, jossa kuitenkin kauniit melodiat puhuttelevat pääosassa. Sanoituksellisesti taasen nyrkillä iskevät elämän kolhut ja niistä selviytyminen sekä usko siihen, että toivoa oikeasti on niin kauan kuin henki pihisee. Tässä tulee hyvin esille se, että kunhan kykenee kulkemaan matkansa aina loppuun asti, niin todennäköisesti kokee elämänsä onnellisena, vastoinkäymisistä huolimatta.

Lukijaterveiset singahtavat samassa hengessä:

Kuulkaas. Vaikka tuntuu, että elämä kolhii, on se vain osa tätä kaiken kattavaa kokonaisuutta. Asioilla on taipumus kaartua uomiinsa, selkeytyä, tavalla tai toisella. Eletään tätä elämää sen suomin eväin, kerranhan sitä täällä vaan ollaan. Nautitaan siitä, vaikka kaikki ei aina niin helpolta tuntuisikaan.

Aivan höyryävän tuore Kaunis Kuolematon -kipale Tuhottu elämä sai videoineen ensiesityksensä tänään sisarlehtemme Infernon sivuilla, voit ottaa lekan haltuusi tästä.

Ja sitten painaa play tuosta:

Soundi.fi: Parasta juuri nyt (viikko 7/2017)

Parasta juuri nyt -listamme löydät myös YouTubesta ja Deezeristä.

Lisää luettavaa