Suad, Katu Kaiku, Amyl and the Sniffers, Black Pistol Fire… – Parasta juuri nyt -soittolistalta tärppejä kevätsoundtrackille

Tällä viikolla vuorossa on katsaus tuoreisiin kotimaisiin ja huhtikuun Soundissa esillä oleviin artisteihin.
23.4.2019 19:15

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Suad julkaisi menneellä viikolla uuden White Lies -singlen. Pari vuotta sitten kiitellyn The Call -ep:n julkaissut Suad Khalifa tekee yhteistyötä tuottaja Lauri Elorannan kanssa ja tuloksena on vakuuttavaa, kansainvälisen vertailun kestävää indierockia. Suadin säveltaidetta voi suositella Editorsin ja Florence and The Machinen massiivisten äänimaisemien ystäville.

– Kyse on pikemminkin valheista, joita kerromme itsellemme kuin kenenkään toisen valheellisuudesta. Sen sijaan, että hautaudumme omiin turvallisiin valheisiimme, voimme kohdata ne ja avautua kohti parempia mahdollisuuksia toteuttaa itseämme ja elämäämme, Suad Khalifa kuvailee tuoretta singleään.

Suomalainen jazz-skene elää ja voi hyvin. Kentän avantgardempaa laitaa edustaa tuoreessa Soundin numerossa 4/2019 esitelty Katu Kaiku, jonka toinen albumi Luna näki päivänvalon maaliskuun lopussa Svart Recordsin julkaisemana. Alun perin katusoittopohjalta perustetun yhtyeen bassotaajuuksien asiantuntija Mikael Saastamoinen kertoo, että bändin toista kokopitkää lähdettiin tekemään puhtaalta pöydältä ja tuloksena syntyi ”crossover-postrock-jazzia, jossa on progen sävyjä”.

Soundin printtilehden tilaajat ovat varmasti huomanneet ilokseen Teppo Vapauden mainion uuden rockin kuulumisia esittelevän Break On Through -palstan, jolla Vapaus esittelee joka kuukausi hengästyttävän määrän tuoreita rock-tulokkaita. Tämän kuun lehdessä valokeilaan pääsevät muun muassa Australian Melbournesta ponnistava Amyl And The Sniffers sekä ontariolainen Black Pistol Fire. Tepon tärppejä löydät nyt ja jatkossa varmasti Parasta juuri nyt -soittolistan tarjonnasta.

Näiden artistien lisäksi Parasta juuri nyt -soittolistalta löytyvät tällä viikolla muun muassa kouvolalainen punk rock -kone Miettiin, ystävän lämpimän halauksen lailla valloittava Ladytron, pettämättömän tyylitajuinen Beck, 1970-lukulaista matkaansa jatkava Jani Matti Juhani, Arkadianmäelle terveisiä lähettävä Mørket sekä Simon & Garfunkel -henkisyydellään valloittava Pilven Piirtäjät.

Soundin Parasta juuri nyt -soittolista viikolla 17:

Lisää luettavaa