Mikä sytyttää musiikkituottajan? Jurek räätälöi Sunnuntaisoittarin

"Inspiroivinta on aina hyvä biisi."
4.9.2016 13:54

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Vuonna 2013 Jurek Simo Reunamäki oli kaksi lupaavaa pöhinää herättänyttä singlekappaletta (Ennen kuin me kadotaan ja Mietin Elinaa) julkaissut sooloartisti.

Sitten nuori mies päätti valita toisin ja siirtyä taustapiruksi muille.

Kolme vuotta myöhemmin muun muassa Antti Tuiskun, Erinin ja Johanna Kurkelan radiojyrämateriaalin takana oleva tuottaja-Jurek on yksi modernin popmusiikin kentän keskeisimpiä tekijöitä.

”Usein yksikin hyvä yksityiskohta riittää.”

Vaan mikä herraa itseään inspiroi?

Tottakai inspiroivinta on aina hyvä biisi. Moni tämän soittarin kappaleista on nyt kuitenkin valittu enemmänkin tuotannollisin perustein; usein kun vain joku yksikin hyvä yksityiskohta biisissä riittää. Tai tietty yleinen tunnelma, joka herättää fiiliksiä.

– Tässä siis Tuottajainspis-soittarini. Mukana biisejä, joista oon viime aikoina inspiroitunut soundimielessä:

Stormzy: BrOTHERHOOD (albumilta Brotherhood: Original Soundtrack, 2016)

– Loistavaa brittiläistä grimea, ei ehkä mielenkiintoisinta tuotannollisesti, mutta erittäin tehokasta ja hitikästä menoa.

M.I.A.: Go Off (single, 2016)

– M.I.A. on jatkuva inspiraation lähde. Biiseinä eivät uppoa mulle, mutta loistavaa tuotantoa – näkemyksellistä ja erittäin bailattavaa. Tässä biisissä erityisesti ihastuttaa rumpuohjelmointi.

Rihanna: Work (Lost Kings remix) (single + remixes, 2016)

– Alkuperäinen versio tullut kulutettua loppuun. Tästä biisistä on monta remixiä, mutta tätä on tullut luukutettua muita enemmän. Ilmavaa ja nostattavaa.

Jon Bellion: 80’s Films (albumilta The Human Condition, 2016)

– Törkeän hienoa detaljirikasta ohjelmointia, ja biisikin loistava. Ei yhtään ylimääräistä tai satunnaista ääntä ja makealla tavalla nykivä groove.

Flume: Never Be Like You (albumilta Skin, 2016)

– Tässä kuuluu paljon kaikuja muun muassa Rustien ja Hudson Mohawken tuotantotyylistä, mutta popimmalla kulmalla.

ScHoolboy Q: THat Part (albumilta Blank Face, 2016)

– Viime aikoina eniten luureissa on vapaa-ajalla soinut rap-musaa. Etenkin tällaiset tunnelmalliset ja ajatuksella tehdyt biitit uppoaa lujaa. Iso plussa Kanye West -fiitistä.

Cam: Burning House (albumilta Untamed, 2015)

– Tää on mulle viime vuoden kovimpia biisejä. Ei mitään temppuja, vaan loistava sävellys ja sanoitus, johon sitä tukeva arri.

Popcaan: Weed Is My Best Friend (single, 2015)

– Karibia-osasto on ollut maailmalla jo jonkin aikaa todella muodissa musatuotannoissa, ja toki itsekin on tullut sitä paljon kuunneltua. Tässä on erittäin kova kertsi ja hienon ilmava tuotanto.

Kanye West: Waves (albumilta The Life Of Pablo, 2016)

– Itku tuli kun tän kuuli ekan kerran, mielettömän hieno biisi ja tuotanto. Kanye West on mulle yksi suurimmista inspiraation lähteistä, ja päivittäin tulee kuunneltua hänen tekemisiään. Aina freesi ja aina rohkea.

Big Nuz: Umlilo (albumilta Undisputed, 2009)

– Kuningassoundin Hermanni soitti mulle tän biisin ja siitä asti on pyörinyt luupilla. Afro house on uusimpia genrejä, joista olen itse innostunut ja alkanut tutkia mitä kaikkea sieltä löytyykään.

Sunnuntaisoittari – Jurek: Tuottajainspis

Lisää luettavaa