Provinssi uusi päiväkohtaisen kävijäennätyksensä – Sunnuntaisoittarilla artistivieraita vuosien varrelta

Hikeä, kyyneleitä ja nostalgiaa.

Provinssi 2016

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Vuonna 1979 Seinäjoella järjestettiin ensimmäisen kerran rockfestivaali nimeltä Provinssirock. Nyt 37 vuotta myöhemmin tämä nykyään ihan vain Provinssina virallisestikin tunnettava tapahtuma on yksi Suomen suven suurimmista ja kauneimmista.

Vuoden 2016 Provinssin eilinen päätöspäivä (lauantai 2.7.) rikkoi festaivaalin kaikkien aikojen päiväkohtaisen yleisöennätyksen huimalla 31 000 kävijän lukemallaan.

Viime vuonna alkanut Provinssin uusi nousu huipentui loppuunmyytyyn lauantaihin ja yleisöennätykseen. Päivän yleisömäärä ylitti kaikki villeimmätkin odotuksemme. Olemme palanneet takaisin Suomen festivaalikentän huipulle, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen hehkutti heti tuoreeltaan.

Viikon Sunnuntaisoittarille on koottu (pääpiirteissään kronologisessa järjestyksessä) Törnävänsaarella historian saatossa visiteeranneiden koti- ja ulkomaisten artistien ja yhtyeiden kappaleita.

Ei muuta kuin nostalgisoimaan siis!

Sunnuntaisoittari Provinssi: helmiä vuodesta 1979 tähän päivään

Provinssin tämän vuoden ennätyspäivän tunnelmiin pääset palaamaan tästä:

Lisää varsin tarkastamisen arvoista arkistomateriaalia Provinssin taipaleen varrelta löytyy Ylen Elävästä arkistosta.

Viihdytäänhän tulevinakin vuosina maamme isoilla ja niillä pienemmilläkin festareilla, nämä kun tuppaavat kaikki olemaan aika huippuluokan karkeloita!

Kaikki Sunnuntaisoittari-sarjan aiemmat osat löydät täältä.