Suomipunk! Arvo Viikate johdattaa punkin saloihin

Viikatteen, Koljosen Tiekiistan sekä juuri albumin julkaisseen Kiukun riveistä tuttu kitaristi Ari Taiminen aka Arvo Viikate kokosi Soundin lukijoille soittolistallisen suomipunk-suosikkejaan viimeisen kolmen vuosikymmenen ajalta.

Laman Väliaikainen oli itselleni se ensimmäinen kotimainen punkbiisi

”Tämä lista koostuu niistä musiikillista jalanjäljistä, joita pitkin on tallattu c-kaseteista vinyylien ja cd-levyjen kautta nykypäivään.

Listaukseen kootut esitykset on valittu löyhästi seuraavin perustein: sävellys, tulkinta ja tuotanto. Mukana on niin lainakappaleita (mm. Lama ja Problems) kuin tyylille uskollisesti esitettyjä alkuperäisesityksiä. Raja punkin, popin ja suomirockin välillä on tietenkin aika häilyvä – esimerkiksi Kollaa Kestää ja Rudi voisivat kappalemateriaaliltaan olla (tai ainakin kuuluisivat olla) musiikin valtavirtaa.

Laman Väliaikainen oli itselleni se ensimmäinen kotimainen punkbiisi. Kouvolan kirjaston musiikkiosastolla seuraksi liittyivät Problems?, Virtanen, Kollaa Kestää ja monet muut. Useat listan artisteista ovat äänitettyjen kasettien kautta kulkeutuneet soittimeen ja viihtyvät siellä yhä edelleen.

Osoituksena punkin elinvoimaisuudesta 2000-luvulla valitsin Terveiltä Käsiltä tuoreemman klassikkotason esityksen nimeltä Sahaus. Tuoretta verta edustaa myös helsinkiläinen Ydinperhe, jonka hardcoremusiikki on hyvinkin voimaannuttavaa.”

– Ari Taiminen