”Tasaista hölkkää kuvausten, keikkojen ja studion välillä” – Parasta juuri nyt -soittolistan vieraana moneen ehtivä Elias Gould

21.8.2018 10:06

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät raikkaat, tuoreet ja huomionarvoiset uutuusbiisit niin Suomesta kuin ulkomailta.

Elias Gouldia on viety viimeisen vuoden aikana moneen suuntaan. Varsinaiseksi monitaituriksi osoittautunutta laulaja-lauluntekijä on ollut esillä niin keikkailevana artistina, valkokankailla (suuri yleisö muistanee parhaiten viime vuoden Tuntemattomasta sotilaasta), Ylen HasBeen-sarjasta ja kaiken tämän ohella herra on ehtinyt valmistella studiossa debyyttialbumiaan.

Esimakua vielä määrittelemättömässä tulevaisuudessa saatavasta kokopitkästä tarjoilee Gouldin uusi Maaliskuu-sinkkulohkaisu, jolla pureudutaan tyylikkäästi rakkauden lopun uhkaan. Soundi tavoitti Eliaksen kertomaan nopeasti kuulumisistaan, joten antakaamme herran itsensä kertoa miten Maaliskuu syntyi.

”Kuuntelin Chisun tuotantoa studiollani ja niistä inspiroituneena aloin kirjoittamaan biisiä. Soitin seuraavana päivänä biisin puolikkaan [myös Tuntemattomassa sotilaassa nähdylle näyttelijä] Pekka Strangille, koska epäröin toisen säkeistön tekstien kanssa. Hän ehdotti, että kirjoitan toisen säkeistön ’kertojan’ näkökulmasta jonka jälkeen kaikki palaset loksahtivat kohdilleen”, Gould kuvailee uutukaisensa syntyä.

Mitä on jäänyt käteen pian päättyvästä kesästä?

”Hyvä fiilis ja ihan hyvä rusketus nyt ainakin. Jännitys on korvannut kaiken rentouden nyt biisin julkaisun kynnyksellä.”

Mitä on luvassa tulevaisuudessa? Onko katse albumissa vai jossain muussa?

”Tämä vuosi on ollut aika tasaista hölkkää kuvausten, keikkojen ja studion välillä, ja ainakin syksy tulee jatkumaan samanlaisena. Suurin polte on saada albumi mahdollisimman nopeesti valmiiksi”, nuori monitoimimies lupailee.

Elias Gouldin lisäksi olemme louhineet Parasta juuri nyt -soittolistalle uutuuttaan säihkyvää musiikkia muun muassa pian odotetun Daughter-debyyttinsä maailmalle vapauttavalta The Holylta, kotimaisen metallimusiikin kiistattomilta pioneereilta Stratovariukselta sekä Abhorrencelta, Psychedelic Porn Crumpetsin australialaisilta psykedeliaveijareilta, aina yhtä svengaavalta Ricky-Tick Big Bandilta ja Julkiselta Sanalta sekä kuin suoraan Quentin Tarantinon soundtrackilta repäissyltä Bang Bang Romeolta.

Ota Soundin Parasta juuri nyt -soittolista seurantaan alta:

Lisää luettavaa