Tuorein korvin uuteen vuoteen – Parasta juuri nyt -soittolistan tahdittaa sinut takaisin arkeen

Uusi vuosi, uusi minä ja uudet biisit soittolistalla.
2.1.2018 17:48

Soundin Parasta juuri nyt on viikoittain päivittyvä Spotify-soittolista, jolta löytyvät vastikään julkaistuista biiseistä ilahduttavimmat, itkettävimmät ja ajatuksia herättävimmät.

Joulun yltäkylläisten juhlapöytien ja uuden vuoden ilotulitusten jälkeen tammikuun ensimmäinen arkipäivä tulee kuin puun takaa. Monet tekevät vuodenvaihteessa itselleen lupauksia, joilla on tunnetusti usein tapana mennä mönkään ennemmin tai myöhemmin. Mutta mitä jos lupaisit vuonna 2018 antaa itsellesi enemmän aikaa hyvän musiikin parissa? Vuoden ensimmäiseltä Parasta juuri nyt -soittarilla pääset hyvin alkuun.

Listan aloittaa Kuopion lahja psykedelialle, eli Jess And The Ancient Ones, joka julkaisi loppuvuodesta kehutun kolmannen albuminsa The Horse And Other Weird Tales. Soundin pitkän linjan toimittaja Asko Alanen kuvaili arvostelussaan, että ”yhtye ei eksy tai liukene liian hapokkaisiin liemiin, eikä himmaile soitannosta hidastetun filmin soundtrackin kaltaista venyvien sointujen auraalista visiointia”.

Jess And The Ancient Onesin voi nähdä loppiaisviikonloppuna Svart Festeillä Suomen Turussa sekä Tampereella. Lomalta arkeen palaamisen jälkeen livemusiikki voi olla paikallaan, sillä konserteissa käyminen voi tutkitusti lisätä tyytyväisyyttä elämään ja vähentää stressiä.

Arkeen laskeutumista pehmittää myös salaperäisen retrosoulin taitaja Curtis Harding, joka on tarinan mukaan perinyt nimensä soul-legenda Curtis Mayfieldiltä. Pehmeä-äänisten herrojen musiikillisessa annissa on myös paljon samaa ja sehän on vain ja ainoastaan kehu.

Kotimaista herkistelyä listalla tarjoilee Horrossaarnaaja-kappaleellaan Suomen Zorro -yhtyeestä aiemmin tutuksi tullut Vähäsarja. Tyylikästä folk-johdannaista musiikkia värittävät viulu, Joose Keskitalo sekä Vähäsarjan hämärät kielikuvat. Mutta kysymys kuuluukin: mikäli tämä on se Uusi iloinen Petri, niin millainen se aiempi Petri oli miehiään?

Huomionarvoisia nousevia artisteja listalla edustaa brittibändi Marmozets, joka nousi menneen vuoden puolella yllättäen soittoon myös Suomen radioaalloilla. Nuoren ja nälkäisen yhtyeen kakkosalbumi Knowing What You Know Now julkaistaan tammikuun loppupuolella.

Raskaampaa menoa listalle tarjoilevat ruotsalainen sirkusmetallin ruhtinas Avatar, jonka tuleva Avatar Country -albumi näkee päivänvalon tammikuun toisella viikolla, sekä (monen metallifanin inhokkigenre) metalcoresta rockimpaan ilmaisuun tuoreella viidennellä albumillaan siirtynyt Asking Alexandria. Heidän (ja aiemmin mainittujen artistien) lisäksi listalta löytyy nimiä kuten SasjaPanoramaGhosts On TV sekä Racing.

Parasta juuri nyt -soittolista (1/2018):

Lisää luettavaa