Tarkkailuluokka | Alasin: Teini-iän verran koukeroista takomista

Koukeroista raskasta rockia takova Alasin julkaisi syksyllä debyyttikokopitkänsä Harharetket.
Markus Lehto

"Naurattaa nyt, ei silloin"

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Turkulainen Alasin on takonut raskasta rockiaan jo yhden teini-iän ajan. Tai näin ainakin voi sanoa bändistä, jonka ensimmäiset treenit pidettiin rumpali Ville Ruuskasen mukaan 2003. Teini-ikäisiä oli myös aluksen alkuperäismiehistö aloittaessaan.

– Kaikki alkoi kun minä, hapuileva lyyrikonalku, ja Vesa [Siltanen, se Soundin sivuiltakin tuttu], kitarasävellysvelho, kohtasimme lukiossa joskus kauan sitten, Ruuskanen kertaa.

Miten Alasimen biisit syntyvät? Tuoko joku valmiit aihiot esiteltäväksi vai syntyvätkö kappaleet yhteistuumin treenikämpällä?

– Vesalla on pöytälaatikossa kymmeniä ellei satoja kappale-aihioita joista valitsemme yhteistuumin ne, joita alamme muokkaamaan eteenpäin. Joskus kappale muuttuu aivan toiseksi prosessin aikana, joskus ei juurikaan. Sanat kappaleisiin syntyvät yleensä kun rakenne on jotenkin hahmottunut, mutta joskus valmiille sanoille etsitään sopiva kappale.

”Albumin nimi voisi olla myös ’pitkä marssi’, sen verran kauan ensimmäisistä äänityksistä albumin julkaisuun meni. Onneksi matkalla oli kivaa.” – Ville Ruuskanen

Mitkä artistit ovat vaikuttaneet vahvimmin Alasimen soundiin? Onko teillä jotain yllättäviä referenssejä tai yhteisen diggailun kohteita?

– Yhtä suurinta vaikuttajaa ei voi nimetä, mutta kyllä pohjalla on keitos Metallica-Maiden-perinteitä ja Suomi-heviä. Yhteinen nimittäjä kaikkien alasinlaisten soittolistoille lienee koukeroinen rock.

Alasin julkaisi viime syksynä debyyttilevynsä Harharetket. Millainen matka albumin teko oli, Ville Ruuskanen?

– Albumin nimi voisi olla myös ”pitkä marssi”, sen verran kauan ensimmäisistä äänityksistä albumin julkaisuun meni. Onneksi matkalla oli kivaa, eikä tämän ikäisellä yhtyeellä (ja soittajilla) ei ole enää mikään kiire.

Mikä on spinaltapeinta mitä teille bändinä on käynyt?

– Mitään aivan spinaltap-tason kommelluksia meille ei ole sattunut, mutta yksi ”naurattaa nyt, ei silloin” tapaus tulee mieleen. Olimme matkalla keikalle Pieksämäelle, kun keikkabussin rengas puhkesi 20 kilometriä ennen keikkapaikkaa. Tilanne aiheutti niin sanotusti pientä säätöä ja muutaman tööttäyksen muilta autoilijoilta, kun nilkutimme kävelyvauhtia kahdeksankympin alueella.

Alasin on:
Jani Leinikka – laulu
Vesa Siltanen – kitara, taustalaulu
Markus Lehto – basso, taustalaulu
Ville Ruuskanen – rummut


Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ota myös haltuun Soundin Tarkkailuluokka-soittolista, jolta löydät (lähes kaikki) sarjassa esitellyt artistit siististi yhdessä paketissa: