Tarkkailuluokka | Likaiset Pikkarit: Suoraviivaisesti, melodisesti, häpeilemättä

"Me oltiin hommattu keikka ja meillä ei ollu nimeä, niin laitettiin läpällä se ja sit se jäi. Meillä ei ollut viikkoa ennen keikkaa basistiakaan, niin laitettiin kaikki paukut basistin etsintään."
5.8.2019 15:37

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Kesällä 2016 perustettu Likaisten Pikkarien alkusoitto tapahtui, kun rumpali Riken ja laulaja-kitaristi Nipen aiempi bändi hajosi, mutta kaksikko halusi jatkaa musiikin tekoa yhdessä. Kaksikkoa oli aina yhdistäyt samanlainen visio haluamastaan musiikista ja kokoonpano täydentyi pian basisti Joonaksella ja nyttemmin jo bändistä poistuneella soolokitaristilla.

Mutta mistä nimi Likaiset Pikkarit oikein juontaa juurensa, jos saamme kysyä?

– Nimi on lähtöisin festareilta, kun meidän kaveri etsi aamulla teltasta puhtaita pikkareita itselleen. Kun katsoin sen nuuhkivan pikkareitaan, meillä välähti, että Likaiset Pikkarit on seuraavan bändin nimi. Silloin se tuntui mahtavalta idealta, Nipe muistelee.

– Me oltiin hommattu keikka ja meillä ei ollu nimeä, niin laitettiin läpällä se ja sit se jäi. Meillä ei ollut viikkoa ennen keikkaa basistiakaan, niin laitettiin kaikki paukut basistin etsintään. Nimiasia ei silloin tuntunut prioriteetiltä, rumpali Rike lisää.

Melodisten ja suoraviivaisten Pikkarien musiikissa kuulee bändin jäsenten punk-taustan, mutta ainakin kitaristi Honkasaloa ahdistaa vain yhteen genreen ja punkiin rajoittuminen. Vitossoinnuissa ei oo mitään vikaa, mutta pelkästään niitä ei loppuikää jaksa rämpyttää, lisää laulaja Nipe. 

– Nyt me ollaan esimerkiksi alettu panostamaan tarkemmin erityisesti biisien kitaraosuuksiin ja kahden kitaran väliseen yhteistyöhön. Pelkän punkin soittaminen olisi meidän taitojen haaskausta, Honkasalo kuvailee. 

Miten kuvailisitte musiikkianne yhdellä lauseella?

– Helvetin seksikkäällä naisäänellä laulettua punkrockpoppia, Rike lataa.

– Brody Dalle ja Kurt Cobain touhuaa Mick Jaggerin sängyssä Thin Lizzyn tahtiin, Honkasalo runoilee.

– En voi sanoa Honkasalon jälkeen enää mitään, Nipe toteaa kitaristikollegansa kertomaan.

Jos Likaiset Pikkarit osallistuisi euroviisuihin, millainen teidän show’nne olisi?

– Hulluna confettia, pommeja ja savukone. Taustatanssijoita me ei tarvittais, koska meidän pojilla on niin hyvät muuvit. Nipe vois kans vetää steppisoolon, Rike visioi.

– Mä soittaisin mun osuuden Guitar Hero –kitaralla ja pelaisin samalla biisin läpi. Sit olisi pakko kyl saada 100% pisteistä, Nipe ehdottaa.

– Mä en oo kelannu tätä kovin pitkälle, mut ainakaan mulla ei ois paitaa päällä, basisti Joonas paljastaa.

– Mä missaisin koko jutun, koska unohduin juhlimaan Puolan ja Venäjän edustajien kanssa, Honkasalo kuittaa.

Soundin Tarkkailuluokka-soittolistalta löytyvä Kauan enää -biisi kertoo laulaja-kitaristi Nipen mukaan turhanpäiväisestä jeesustelusta.

– Jos sun vieressä on pyhimykseks itsensä kuvitteleva ihminen, ei sen läsnäolo tee hyvää. Näistä lähtökohdista ei voi syntyä muuta kuin ärhäkkä biisi.

Seuraavan kerran Pikkarit voi tarkastaa livenä 17. elokuuta Vantaan Koisorockissa.

Likaiset Pikkarit on:
Rike – rummut
Nipe – laulu ja kitara
Joonas – basso
Honkasalo – kitara

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ota myös haltuun Soundin Tarkkailuluokka-soittolista, jolta löydät (lähes kaikki) sarjassa esitellyt artistit siististi yhdessä paketissa:

 

Lisää luettavaa