Tarkkailuluokka | Pulse: Räikeän punaista lankaa seuraten

"Kylvämme siementä kahdeksana päivänä viikossa. Pian korjaamme sadon ja teemme leipää", Pulse lupailee tulevaisuudelleen.
Adel Mekhane

"Musiikin suunta on edessäpäin, eikä takana. Emme halua tarjota kuulijoille sellaista, mitä he ovat jo kuulleet."

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Vuonna 2017 perustettu helsinkiläinen Pulse sekoittelee musiikissaan rockin perinteitä modernin popin saloihin. Vaikutteikseen modernin brittirockin taituri Don Brocon ja ruotsalaisen popsensaatio Zara Larssonin nimeävä bändi sai alkunsa kaukana rockluolien hämystä.

– Olin keikalla Pori Jazz -festivaaleilla, siellä tapasin Michaelin. Pidimme palavereita, joiden lopputuloksena syntyi Pulse. Sain suostuteltua hyvän ystäväni Leon basson varteen. Rumpalimme Jim oli minulle täysin tuntematon tapaus. Olin vain kuullut, että hän on todella hyvä ja sitä hän on, laulaja Eemeli kuvailee kokoonpanon kasaamista.

Mikä oli ratkaiseva oivallus Pulsen soundin kehittymisessä?

– Oivalsimme sen, että musiikin suunta on edessäpäin, eikä takana. Emme halua tarjota kuulijoille sellaista, mitä he ovat jo kuulleet. Se olisi täyttä ajan tuhlausta. Kun tekee tarpeeksi töitä ja käy huolellisesti läpi kaikki vaihtoehdot, tajuaa mikä toimii. Nyt meillä on räikeän punainen lanka, jota seurata. Se tekee kaikesta helpompaa, rumpujen takaa löytyvä Jim kuvailee bändin visiota.

Miten biisinne syntyvät? Mitä kukin kokki tuo mukaan keitokseen?

– Meillä on Eemelin kanssa helvetinmoiset visiot ja päämäärät musiikistamme. Me olemme todelliset gourmet-kokit, komppiryhmä hoitaa tarjoilun, kitaristi Michael vitsailee ja vinkkaa silmää.

”Paras keikkafiilis tuli siitä, kun amerikkalainen fani lensi varta vasten Kaliforniasta Tukholmaan katsomaan keikkaamme.”

Pulse kuvailee livepresenssiään – omien sanojensa mukaan – seksikkääksi ja elegantiksi. Loppuunmyyty keikka ja kauniit ihmiset luovat hyvän meiningin, solisti Eemeli maalailee ja paljastaa parhaan keikkakokemuksensa.

– Paras keikkafiilis tuli siitä, kun amerikkalainen fani lensi varta vasten Kaliforniasta Tukholmaan katsomaan keikkaamme.

– Meillä ei ole varasuunnitelmaa. On palkitsevaa nähdä, että musiikkimme toimii ympäri maailmaa, Michael jatkaa.

Mitä Pulsella on luvassa tulevaisuudessa?

– En ole käynyt ennustajalla, mutta kylvämme siementä kahdeksana päivänä viikossa. Pian korjaamme sadon ja teemme leipää, basisti Leo vihjaa.

Pulsen voit nähdä keikalla 28. kesäkuuta Tuska Festivalin virallisilla jatkoilla Helsingin Virgin Oilissa.

Pulse:
Eemeli – laulu
Michael – kitara
Leo – basso
Jim – rummut

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ota myös haltuun Soundin Tarkkailuluokka-soittolista, jolta löydät (lähes kaikki) sarjassa esitellyt artistit siististi yhdessä paketissa: