Tarkkailuluokka | Blindberry Ghost: Juurilta loputtomiin öihin

"Aika nopeasti kolahti kaikille yhteinen käsitys uudesta soundista ja tuli upea tekemisen fiilis. Tuli sellainen olo, että nyt ollaan jonkin mielenkiintoisen äärellä!"
4.5.2019 17:47

Tarkkailuluokka nostaa esille uusia ja tuoreita artisteja, joita kannattaa pitää silmällä.

Omaan vaistoonsa luottaminen on muusikolle kaiken A ja O. Jos suunta alkaa muuttumaan itsestään, siihen kannattaa luottaa eikä vastustella asioiden luonnollista kulkua. Juuri näin teki vuonna 2017 aikaisemmin roots-genressä soittaneesta triosta alkunsa saanut Blindberry Ghost.

– Meillä oli muutama uusi biisi tekeillä ja havahduttiin siihen kuinka genreraja paukahti luontevasti rockimpaan suuntaan, kun annettin kaiken tulla pihalle sellaisenaan ilman sen ihmeellisempää jarruttelua. Uusien biisien myötä kuoriuduttiin Blindberry Ghostiksi. Ollaan soitettu kimpassa jo vuodesta 2012, laulaja-kitaristi Oskar Nieminen kertaa bändin taustoja.

Blindberry Ghostin soundista on kuultavissa alternative rockin ja 2000-luvun alun emon – ainakin tuoreemman sinkun The Sirenin kohdalla – puolelta. Miten päädyitte tekemään tällaista musiikkia?

The Siren oikeastaan on yksi niistä biiseistä, joka tupsahti erittäin vaivattomasti ulos. Tuo mielikuva 2000-luvun alusta osuu erittäin hyvin siihen soundimaailmaan, jota itse biisi edustaa. Voi toki johtua siitä, että 80-luvun lapsena tuli pyörittyä vahvasti 2000-luvun alun musiikillisissa maisemissa, Oskar Nieminen kuvailee innostuneesti ja jatkaa:

– Se, miksi päädyttiin tekemään juuri tällaista musiikkia, johtuu siitä, että alettiin säveltämään musaa ilman, että mietitään liikaa rajoja, genrejä ja suuntia ja hyvä niin, koska fiilis on erittäin vapautunut ja se vapaus toivottavasti henkii myös musiikistamme.

The Siren on omalta osaltaan hyvä esimerkki siitä, miten koko levy rakentui. Oskarilla taisi olla jokin ajatus biisistä alkuunsa, mutta treeneissä se sai lopullisen muotonsa. Meillä taisi olla lähes koko muu levy jo äänitettynä, mutta tämän biisin synnyttyä oltiin saman tien yhtä mieltä siitä, että tämä on pakko saada levylle, varsinkin kun sille löytyi heti luonteva paikka, basisti Osku Isosaari avaa biisin syntytarinaa.

Isosaaren mukaan toukokuun loppupuolella päivänvalon näkevää debyyttialbumiaan tehdessä kolmikko ei päättänyt tehdä mitään tietoisesti, vaan avasi treeneissä kaikki kahleet ja katsottiin mitä syntyy.

– Se tässä tekemisessä juuri olikin kaikkein parasta. Aika nopeasti kolahti kaikille yhteinen käsitys uudesta soundista ja tuli upea tekemisen fiilis. Tuli sellainen olo, että nyt ollaan jonkin mielenkiintoisen äärellä!

Oskar Nieminen kertoo odottavansa malttamattomasti, että bändi pääsee julkaisemaan kokopitkänsä. Bändillä on tarkoitus astua myös keikkalavoille 12-biisisen levyn tiimoilta.

Blindberry Ghostin debyyttisinkku Endless Nights julkaistiin tammikuussa. Esikoiskokopitkän aika on bändin mukaan toukokuun loppupuolella.

Mitkä artistit ovat vaikuttaneet Blindberry Ghostin soundiin?

– Omat vaikutteet juurtaa ajattomasti kaikkien kitarasankarien luo ja erityisesti hyvät lyriikat, olkoon genre mikä tahansa, kolahtaa aina, Nieminen listaa.

Basisti Isosaari kertoo, ettei bändin keskuudesta löydy mitään yllättäviä yhteisiä suosikkeja, vaan kaikki kuluttavat stereoissaan säveltaidetta laidasta laitaan.

– Luulisin, että kaikille kolahtaa myös aina sellainen musa, joka groovaa tavalla tai toisella, genrestä riippumatta!

Mitä ohjeita kertoisitte nuoremmille itsellenne?

– Tehkää pojat samat elämän erheet uudelleen, mutta vähän aikaisemmin, Oskar Nieminen heittää virnuillen.

Blindberry Ghost:
Oskar Nieminen – laulu & kitara
Osku Isosaari – basso & taustalaulu
Jyrki Iivanainen – rummut & taustalaulu

Tiedätkö yhtyeen tai artistin, joka ansaitsee pulpettinsa Soundin Tarkkailuluokalle? Ilmianna heidät meille seuraavalla kaavakkeella:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Ota myös haltuun Soundin Tarkkailuluokka-soittolista, jolta löydät (lähes kaikki) sarjassa esitellyt artistit siististi yhdessä paketissa:

 

Lisää luettavaa