10 vuotta sitten kuolleen näyttelijälegenda Markku ”Peltsi” Peltolan soolodebyytti julkaistaan uudelleen

https://www.youtube.com/watch?v=z0fwx1Pipyg

"Kuin kaikista maailmankolkista tulevaa kansanmusiikkia."

Etenkin Mies vailla menneisyyttä -elokuvan pääroolista muistetun näyttelijä Markku ”Peltsi” Peltolan kuolemasta tulee pian kuluneeksi kymmenen vuotta. 31.12.2007 menehtynyt Peltsi oli monipuolisen näyttelijän- ja ohjaajanuransa lisäksi myös sävykäs muusikko, ensin kulttimainetta yhä nauttivassa Motelli Skronkle -yhtyeessä ja sittemmin myös parin levyn mittaisella soolourallaan.

Porilainen Ektro Records julkaisee viikon päästä 15.12. Markku Peltolan hienon soolodebyytin Buster Keatonin ratsutilalla (2003) uudelleen. Nyt levy saa ensimmäistä kertaa lp-painoksen, kun myyntiin tulee mustaa vinyyliä sekä rajoitettu pikkupainos läpikuultavan vihreää vinyyliä.

Instrumentaalialbumin erittäin persoonalliseen maailmaan pääsee tutustumaan yläpuolelta löytyvän näytteen kautta. Soundissa Pekka Laine arvioi levyn sen ilmestyessä neljän tähden veroiseksi: ”Markku Peltolan intrumentaalisävellykset soivat kuin kansanmusiikki, joka tulee yhdellä ja samalla kertaa kaikista maailmankolkista. Sävellyksellisesti tämä mielikuvitusetno on yksinkertaista ja hypnoottisiin kuvioihin luottavaa. Vangitsevat teemat puetaan kuitenkin reheviin väreihin ratsutilan väen toimesta.