18-vuotiaan Metallica-fanin murhasta syytetty mies aikoo tunnustaa, välttää siten kuolemantuomion

Morgan Harrington murhattiin vuonna 2009.
Wikipedia

Washingtonilaisen WTOP-radiokanavan mukaan 18-vuotiaan Hannah Grahamin murha on saamassa ratkaisunsa. Albemarlen piirikunnansyyttäjä kertoi medialle, että epäilty Jesse Matthew aikoo tunnustaa rikoksen ja välttää siten kuolemantuomion.

– On odotettavissa, että Jesse Leroy Matthew nuorempi antaa lausunnon, jossa tunnustaa sekä Morgan Harringtonin että Hannah Grahamin murhat, syyttäjä Robert Tracci sanoi.

Hannah Graham oli 18-vuotias opiskelija, joka surmattiin vuonna 2014. Jesse Matthew pidätettiin alun perin epäiltynä hänen kuolemastaan, ja tuon jutun todistusaineisto yhdisti tekijän myös vuonna 2009 kuolleen Harringtonin murhaan.

Harringtonin tapaus sai runsaasti huomiota, kun Metallica avusti tekijän löytämisessä. Harrington katosi, kun tyttö liftasi kotiin Metallican keikalta Virginiassa. Myöhemmin James Hetfield otti yhteyttä tytön vanhempiin ja auttoi pitämään tapauksen julkisuudessa.

Matthew istuu jo vankilassa suorittamassa rangaistustaan aiemmista rikoksistaan. Hänet on tuomittu elinkautiseen raiskauksesta ja murhan yrityksestä Fairfaxin piirikunnassa. Uudet murhatuomiot siis lähinnä varmistaisivat, ettei mies koskaan pääse vapaaksi.

Harringtonin vanhemmat ovat WTOPin mukaan huojentuneita.

– Tämä on kaikkein humaanein tapa saada asia päätökseen, Gil ja Dan Harrington kertoivat medialle.