1980-luvulta peräisin olevat salaäänitteet paljastavat Michael Jacksonin ja Princen välien olleen todella jäätävät

Michael Jackson Bad-levyn aikaan.

Michael Jacksonin Moonwalker-elämäkerran kirjoittamisen yhteydessä antamat kommentit Princestä ovat tulleet ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan julki, kertoo Mirror Online. Vuonna 1988 nauhoitetut puheet kertovatkin omaa karua kieltään miesten väleistä 1980-luvun suurimpiin lukeutuvina tähtinä ja monien mielissä toistensa suurimpina kilpakumppaneina.

”Olen todistellut kykyjäni aivan pienestä pitäen. Se ei ole reilua. Hänen mielestään on hänen vastustajansa”, Jackson avaa suhdettaan Princeen nauhoitteilla. ”Toivottavasti hän muuttuu, sillä muutoin hänelle koittaa rankat ajat. Hän on juuri sitä tyyppiä joka saattaa päätyä tekemään itsemurhan tai jotakin”.

Vaikka megatähtien välille rakennettiinkin koko vuosikymmen tiukkaa kilpailuasetelmaa, Jackson itse ei juurikaan olisi halunnut tulla yhdistetyksi The Purple Oneen. ”En halua tulla vertailluksi Princeen”, mies toteaa ykskantaan. Lisäksi Jackson kuvailee Princeä ”yhdeksi töykeimmistä ihmisistä joita olen koskaan tavannut” ja mainitsee tämän olleen ”ilkeä ja häijy” Jacksonin perheenjäseniä kohtaan.

Popin kuningas nosti vieläpä erikseen esiin Princen pieleen menneen esityksen vuoden 1983 James Brown -tribuuttikonsertissa, jossa tämä putosi lavalta luultuaan paperimassasta valmistettua lyhtypylvästä oikeaksi. ”Hän teki itsestään pellen. Hän oli täysi vitsi. Ihmiset juoksentelivat ympäriinsä ja kirkuivat. Olin todella vaivaantunut.”