28-vuotiaana kuolleen Aviciin kohtalo sai Eric Claptonin huolestumaan nuorista artisteista – Omisti tälle kappaleen uudella joululevyllään

Levyn kansikuvan innoittajana toimi puolestaan Bob Dylan.
28.11.2018 15:06

Blueslegenda Eric Clapton julkaisi viime kuussa Happy Xmas -joululevyn. Albumilta löytyy myös house-tyyliin tulkittu Jingle Bells -versio, joka on omistettu 28-vuotiaana kuolleelle ruotsalais-dj:lle ja huipputuottaja Aviciille.

”Avicii inspiroi minua. Kamalaa, että hän kuoli niin nuorena. Se saa minut huolestumaan nykysukupolven muusikoista. Erilaiset elämäntavat ja aineet vievät heidät mukanaan eivätkä he saa kunnon ohjausta”, Clapton kertoo joululevynsä promovideolla, jonka voit katsoa tuosta yläpuolelta.

Clapton haki Aviciin lisäksi inspiraatiota myös muun muassa Bob Dylanilta, jonka maalaukset Music From Big Pink -albumilla tekivät kitaristiin aikanaan suuren vaikutuksen.

”Se oli upeaa taidetta. Nythän me tiedämme, että Dylan on fantastinen artisti, mahtava maalaaja ja kuvanveistäjä. Se inspiroi minua tekemään tämän kannen, jonka piirsin erään hotellin paperille”, Clapton kertoo itse piirtämästään kansikuvasta.

Lisää luettavaa