30 vuotta Kurt Cobainin kuolemasta – Nirvana-legendan tytär Frances Bean julkaisi herkän muistokirjoituksen isästään

5.4.2024 21:25

Nirvana-keulakuva Kurt Cobainin kuolemasta tuli tänään kuluneeksi tasan 30 vuotta. Muusikkolegendan tytär Frances Bean Cobain muistelee sosiaalisessa mediassa isäänsä, jota ei koskaan ehtinyt kunnolla tuntemaan.

Frances Bean kirjoittaa ajatuksensa menetyksestä muuttuneen viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana muotoaan.

”Suurin oppini surun kanssa elämisestä miltei yhtä kauan kuin olen ollut tietoinen, on se, että sillä on tarkoituksensa”, Frances Bean kirjoittaa. ”Elämä ja kuolema, tuska ja ilo, jin ja jang – molempia tarvitaan, tai millään tällä ei olisi mitään merkitystä.”

”Toivon, että olisin tuntenut isäni”, Frances Bean jatkaa. ”Toivon, että tuntisin hänen äänensä soinnin, sen kuinka hän joi kahvinsa tai miltä tuntui tulla peitellyksi iltasadun jälkeen. Olen aina miettinyt, olisiko hän pyydystänyt kanssani nuijapäitä kuumankosteina kesäpäivinä Washingtonissa, tai tuoksuiko hän Camel lights -savukkeille ja Nesquik-kaakaojuomalle (molemmat hänen suosikkejaan, kerrotaan).”

Frances Bean toteaa isänsä antaneen hänelle oppitunnin kuolemasta.

”Se on lahja, joka osoittaa satavarmasti sen, milloin rakastamme itseämme ja läheisiämme myötätuntoisesti, avoimesti ja kauniisti, ja sitä merkityksellisemmäksi aikamme täällä muuttuu.”

Frances Bean kertoo myös kirjeestä, jonka Kurt kirjoitti ennen tyttärensä syntymää.

”Sen viimeisellä rivillä lukee: ’minne tahansa menemmekään, tulen aina olemaan kanssasi.’ Hän piti lupauksensa, sillä hän on läsnä niin monin eri tavoin. Tapahtuipa se sitten kappaleen tai toisiaan muistuttavien käsiemme kautta, noina hetkinä saan viettää hetken isäni kanssa ja hän tuntuu transsendentaaliselta.”

Alla koko päivitys.

Lisää luettavaa