60 vuotta kirjastojen musiikkiosastoja – Tampereella juhlitaan tärkeää kansansivistyksen merkkipaalua

(c) Tero Ahonen

Parin tunnin päästä alkaa intiimitunnelmainen Mikko Joensuu -keikka.

Kirjastojen musiikkiosastot ovat näytelleet korvaamattoman tärkeää roolia musiikin rakastajien elämässä – etenkin aikoina ennen Youtubea, streaming-palveluita tai torrent-verkkoja. Mutta eivät musiikkiosastot onneksi ole minnekään kadonneet, ja yhä niiden uumenista voi tehdä levylöytöjä genre-, maa- tai vuosirajoitteista välittämättä.

Tänään alkoi Tampereen pääkirjasto Metson musiikkiosastolla juhlaviikko. On nimittäin kulunut 60 vuotta siitä, kun Tampereella perustettiin Suomen yleisten kirjastojen vanhin musiikkiosasto! Juhlaviikon alkajaisiksi musiikkiosastolla soittaa tänään soolokeikan Mikko Joensuu, jonka haastattelu ja keikka alkaa 16.30. Torstaina samassa paikassa esiintyy puolestaan Tampere-talon Carmina Burana -konsertin solisti, sopraano Tuuli Takala, alkaen klo 15.30. Lauantaina 10.11. on luvassa musiikkiosastojen 60-vuotisjuhlakeskustelu.

Soundi onnittelee kirjastojen musiikkiosastoja ja ennen kaikkea kiittää kaikista niistä lukemattomista niiden hyllyiltä löytyneistä musiikkiaarteista.

Tarkemmat infot Metson musiikkiosaston juhlaviikosta löytyy Tampereen kaupungin sivuilta.