60 vuotta täyttänyt Steve Harris valotti Iron Maidenin tulevaisuudensuunnitelmia

Iron Maidenin miehistö on jo siinä iässä, että viisivuotissuunnitelmien tekeminen alkaa olla riskialtista. Steve Harris vietti juuri kuusikymppisiään, ja 57-vuotias Bruce Dickinsonkin joutui kamppailemaan vuosina 2014–15 syöpäkasvainta vastaan. Tällä hetkellä bändi promotoi The Book of Souls -albumiaan maailmankiertueella, mutta mitä sen jälkeen?

Ainakin yksi albumi, lupaa Steve Harris, eikä tämänhetkinen kiertuekaan jää yhtyeen viimeiseksi. Harris puhui asiasta argentiinalaisen Vorterix-radioaseman haastattelussa, jonka Blabbermouth julkaisi tekstimuodossa.

– Meillä on ollut upea ura, ja jos se päättyisi huomenna, niin tämä olisi ollut upeaa ja voisin olla tyytyväinen. Mutta haluamme jatkaa vielä hieman pitempään, joten toivottavasti kykenemme siihen, Harris sanoo.

– Uskon, että teemme vielä ainakin yhden levyn, ja haluamme jatkaa myös kiertueiden tekemistä. Meillä on tällä hetkellä varsin hauskaa. Olemme onnellisia, että voimme edelleen jatkaa, kun ottaa huomioon Brucen tilanteen ja kaiken muun. Vuosi sitten emme tienneet, voisimmeko edes tehdä keikkoja enää.

Harris tähdentää, että mikäli Dickinson olisi joutunut astumaan sivuun, olisi bändi lopettanut. Tässä vaiheessa ei enää etsitä uusia laulajia.

– Ei siinä olisi mitään järkeä. Emmekä me edes pystyisi korvaamaan Brucea, Harris sanoo.

– Tärkeintä on, että hän on kunnossa. Toiseksi tärkeintä on, että koska hän on kunnossa, voimme jatkaa kiertämistä ja albumien tekemistä. Eikä mikään viittaa siihen, etteikö hän olisi kunnossa tulevaisuudessakin.