75 vuotta Bon Scottin syntymästä – Angus Young, Rob Halford ja muut muistelevat edesmennyttä AC/DC-keulakuvaa

Angus ja Malcolm Young sekä Bon Scott työn touhussa vuonna 1975,
Philip Morris/Shutterstock/All Over Press

AC/DC:n ikoninen keulakuva Ronald Belford ”Bon” Scott olisi viettänyt tänään 9.7.2021 75-vuotispäiviään ellei kohtalo olisi päättänyt toisin 19. helmikuuta vuonna 1980. Merkkipäivän kunniaksi miehen perikunta on julkistanut Bon Scottin virallisen kotisivun.

”Merkkipäivänä, joka olisi ollut hänen 75-vuotispäivänsä, Bon Scottin perikunta (Ronin kaksi veljeä ja hänen veljenpoikansa) julkistaa ylpeänä uuden verkkosivun ja ottaa tärkeän askeleen Bonin legendan ja perinnön vaalimisessa”, Scottin perikunta kommentoi. ”Bon oli ainutlaatuinen laulaja, biisintekijä ja persoona, jota maailman ei tulisi koskaan unohtaa.”

”Tämä on kutsu Bonin faneille ja ystäville kokoontua jakamaan muistoja sekä huomioita hänestä ja hänen musiikistaan. Hänen perintönsä elää häntä rakastaneiden sydämissä ja mielissä.”

Sivulta löytyy myös tunnettujen muusikoiden muistoja Scottista.

”Rakastavia muistoja ’salaman välähdykselle keskellä’ Bonista, joka olisi täyttänyt tänään 75 vuotta”, AC/DC-kitaristi Angus Young kirjoittaa.

”Bonin asenne ja keulakuvamainen rehvastelu loi jokamiehen persoonaan, jota maailma rakasti”, Judas Priest -solisti Rob Halford ylistää. ”Hänen äänensä, habituksensa ja lavapersoonansa veti meitä puoleensa, ja hänen ainutlaatuisuutensa sementoi Bonin legendaarisen statuksen rock’n’rollissa… Näin hänet työssään lavan sivulta ja edestä ja hänen magnetismissaan ei ollut taukoja. Tunsit puhtaan rakkauden energian ja rehellisyyden jota hän levitti bändinsä kanssa. Hänellä ja minulla oli maanläheisiä kohtaamisia pukuhuoneissa ja busseissa ja vaalin sitä, että hän puhui suoraan sydämestä ilman egoa. Laulajana hänelle ei löydy vertaa tyylin tai soundin osalta… Me rakastamme ja ikävöimme sinua Bon!”

”Muistan ensimmäisen kerran kun näin AC/DC:n. Journey oli matkalla pääesiintyjäksi ja lämmittelijämme Van Halen oli ollut kanssamme noin kuukauden ja lähtenyt juuri rundilta tavoittelemaan omia pääesiintyjän unelmiaan”, ex-Journey-laulaja Steve Perry muistelee. ”Yhtäkkiä olinkin Corpus Christissän Teksasissa ja uusi lämppäri Australiasta oli juuri kiinnitetty kiertueelle. Olin kuullut AC/DC:stä, mutta en ollut koskaan nähnyt heitä livenä. Kun kävelin sisään kuulin massiivisen pumppaavan rumpujen, basson ja rytmikitaran grooven, mahtavalla soolokitaroinnilla ryyditettnä ja kaiken yllä kajahteli ääni, jolle ei ollut vertaista. Kävelin lavan vasemmalle puolelle nähdäkseni mitä helkkaria oikein oli meneillään ja siellä hän oli, Bon Scott Jack Daniel’s -pullon kanssa, ilman paitaa Leviksissä ja cowboy-bootseissa laulaen kuin Steve Marriottin Cat Stevensin risteytys. Hänen äänensä oli niin vitun voimakas, että se muutti minut ikiajoiksi. Hän eli juuri sellaisena kuin hän aidosti oli.”

Voit käydä tutustumassa legendaan tarkemmin osoitteessa bonscottofficial.com.