80-vuotias The Who -solisti Roger Daltrey perimmäisten kysymysten äärellä: ”Täytyy olla realistinen, olen jo lähtökuopissa”

31.3.2024 21:48

The Whon laulaja Roger Daltrey täytti maaliskuun alussa komeat 80 vuotta.

Veteraanimuusikko kirjoittaa nyt The Timesissa, että haluaa pikkuhiljaa ottaa rauhallisemmin luovuttuaan äskettäin Teenage Cancer Trust -konserttien kuraattorin toimesta.

”Minun täytyy olla realistinen”, Daltrey kirjoittaa. ”Olen jo lähtökuopissa. Keskimääräinen elinajanodote on 83 vuotta ja pienellä tuurilla selviän siihen, mutta tarvitsemme jonkun muun ajamaan asioita.”

”En ole jättämässä TCT:tä – olen toiminut suojelijana heti siitä saakka kun tapasin järjestön perustajat Adrian ja Myrna Whitesonin reilut 30 vuotta sitten – ja se työ jatkuu, mutta toimin jatkossa kulisseissa, juttelen hallitukselle ja pidän meteliä.”

Daltrey avautuu myös hermoilleensa ennen hiljattaisia keikkojaan.

”Emme olleet tehneet mitään seitsemään kuukauteen ja tämä talvi on ollut rankka”, Daltrey paljastaa. ”Olen ollut talviunilla. Menetin ääneni täysin koko tammikuun ajaksi.”

”Elän kuin munkki, ja jos lähtisin rundille viikoksi saisin itseni kovaan tikkiin, mutta tänään ajattelen ensimmäistä kertaa urallani, että ’perhana, tämä on rankkaa.'”

Daltrey on aiemmin julkistanut suuntaavansa ”semi-akustiselle” soolokiertueelle Pohjois-Amerikkaan.

Myös Daltreyn The Who -kumppani Pete Townshend kertoi hiljattain suunnittelevansa jäähyväisiä.

”Minusta tuntuu, että teemme vielä yhden kiertueen, jolla soitamme jokaisessa maailmankolkassa ja sitten ryömimme pois kuolemaan”, Townshend totesi.

Lisää luettavaa