Pete Townshendin mukaan The Who alkaa olla valmis ”ryömimään pois ja kuolemaan”

26.3.2024 10:46

The Whon pitkä, kunniakas ja vaiherikas taival alkaa olla lopussa. Näin voi päätellä tuoreesta New York Timesin artikkelista, jossa Pete Townshend kertoo suunnitelmistaan. Tiivistetysti muotoiltuna näyttää siltä, että tiedossa on vielä jonkinlainen uusi julkaisu ja yksi maailmankiertue, ja sitten se on siinä.

Townshendiltä kysyttiin, haluaisiko 78-vuotias muusikko tehdä vielä uutta musiikkia yhtyeensä kanssa. Vastaus on myöntävä, mutta samaan hengenvetoon kitaristi puhuu jäähyväisistä.

”Haluan ja aion”, Townshend sanoo. ”Minusta tuntuu, että teemme vielä yhden kiertueen, jolla soitamme jokaisessa maailmankolkassa ja sitten ryömimme pois kuolemaan. En saa paljoakaan irti The Whon kanssa esiintymisestä. Jos olen ihan rehellinen, olen tehnyt kiertueita rahan takia. Minulla on aika korkea käsitys tavallisesta elämäntyylistä.”

”Olen ollut todella luova ja tuottelias kaikkien näiden vuosien ajan, mutta en ole tuntenut tarvetta julkaista mitään. Jos saan aikaiseksi jotain henkilökohtaista, en välitä, pitävätkö muut siitä vai eivät. Kun White City (1985) julkaistiin ja se myi todella huonosti, ajattelin, että pitäkööt tunkkinsa. Kukaan ei halunnut minua sellaisena kuin olin, he halusivat vanhan Peten.”

”AC/DC on tehnyt jotain 50 levyä, ja kaikki ne kuulostavat samalta. The Who ei toiminut sillä tavalla. Me vaalimme uusia ideoita.”

Townshend tuumaa ykskantaan, että todellinen The Who oli se villi neljän nuorukaisen rockbändi vuosikymmeniä sitten. Tämä nykyinen vanhojen miesten versio on vain varjo siitä.

”The Who ei ole sitä, että Daltrey ja Townshend heiluvat lavalla kahdeksankymppisinä ja teeskentelevät olevansa nuoria. The Who oli me neljä vuonna 1964, kun olimme 18–19-vuotiaita. Jos haluat nähdä tarun The Whosta, odota hologrammishow’ta. Siitä voisi tulla hyvä!” Townshend sanoo.

Lisää luettavaa