Aarreaitta yksille, tyhjää käteen toisille – Helsingin Suvilahdessa järjestetään erikoismusiikin kirpputori

Kiinnostaisiko päästä levyostoksille? Ja vieläpä tekemään sellaisia löytöjä, jollaisia ei supermarkettien hupenevilta levyosastoilta varmasti käteen osu? Helsingin Suvilahdessa järjestetään 15. elokuuta levykirppis, jossa tarjolla on vinyylejä, cd:itä, kasetteja, fanzineja sun muuta sälää moneen lähtöön.

Millaista tämä paikan päällä kaupattava erikoismusiikki sitten on? Asia selvinnee parhaiten tästä kirppiksen Facebook-sivulle ladatusta Tintti-sarjakuvaväännöksestä. Taattua Punk in Finland -laatua!

Yksi tapahtuman puuhamiehistä, Rumba-lehdenkin peräsimestä tuttu Jukka Hätinen kertoo kirpputori-idean syntyneen erikoismusiikin kauppaamiseen keskittyvän Facebook-ryhmän jäsenten keskuudessa.

”Facebook-myyntipalstaksi kyseinen ryhmä on poikkeuksellinen, sillä siellä kaupanteko on ollut mutkatonta, sujuvaa ja leppoisaa. Nämä attribuutit painottuvat toivon mukaan myös Suvilahti TBA:ssa, jossa musiikki vaihtaa omistajaa ja mukit pysyvät märkinä”, Hätinen sanoo.

”Levymessujen postimerkkeilymeiningille on toki aikansa ja paikkansa, mutta nyt kyse on kotikutoisemmasta matalan kynnyksen tapahtumasta, jonka reilut parikymmentä myyjää tarjoavat varmasti värikkäitä ja eklektisiä välähdyksiä undergroundin ja marginaalin maailmasta. Tervetuloa penkomaan avoimin mielin – tässä tapahtumassa kaikille ei varmasti löydy mitään, mutta toisille sitäkin enemmän!”

Kirpputorin jälkeen nähdään Suvilahden TBA:ssa Saimaa-yhtyeen keikka. Lisätietoja aiheesta löytyy Facebookista.