Absoluuttinen Nollapiste ja kasetin piristävät rajoitukset

27.10.2010 10:45

Absoluuttinen Nollapiste täyttää ensi vuoden aikana kaksikymmentä vuotta.

Juhlinta on railakasta. Jo kevättalvella orkesteri julkaisee DEMO 3 -kasetin. Kasetti sisältää uudelleenäänitettyjä varhaisdemojen kappaleita, kuten Joni palaa karrelle ja Warszawa Kashmir. Kasetin julkaisee orkesterin oma, varsin legendaarisen maineen saavuttanut levy-yhtiö Diu Dau Tapes ja se on saatavilla ainoastaan yhtyeen kotisivujen kaupasta ja tulevien keikkojen myyntitiskiltä.

Tommi Liimatta, laulu: – Marraskuussa 2007 ajelimme Tomin ja Akin kanssa keikalle Turkuun. Kuuntelimme matkalla Nollapisteen treenikämppä-äänityksiä vuosilta 1991-1993. Huomasimme, että siellähän on monta hauskaa biisiä, joita ei ole koskaan levytetty. Ne olisi mukava tallentaa paremmin laulettuina ja soitettuina. Turkuun tultuamme esitimme asian Aakelle, joka innostui hankkeesta heti. Roots-projekti liikahti eteenpäin tammikuussa 2008, kun hoidin jätkille parhaiden biisien demot ja sointulaput. Sitten homma meni kahdeksi vuodeksi jäihin dvd- ja Musta hiekka -kiireiden takia. C-kasetti tuntui nyt itsestäänselvältä formaatilta. Kasetissa on piristäviä rajoituksia, kuten kapea taajuustoisto. Sen takia uudet versiot eivät kuulosta LIIAN hyviltä.

Tomi Krutsin, rummut: – Samalla teimme matkan nuoren, mutta jo kunnianhimoisen yhtyeen tuotantoon. Biisithän olivat muistissa, soolot muistin jokaista ääntä myöten, mutta selkeästi ulkopuolisen korvin niitä alkuperäisiä versioita nyt kuuntelee. Ihan kuin serkkujen bändin materiaalia kuulisi.

Syksyllä 2011 puolestaan ilmestyy yhtyeen yhdestoista albumi, jonka tuottajaksi on lupautunut Riku Mattila (mm. Kauko Röyhkä, YUP, 22 Pistepirkko, Radiopuhelimet, Maija Vilkkumaa, Lauri Tähkä & Elonkerjuu). Vai onko?

Tomi: – Keplottelu on edelleen käynnissä. Miehellähän luiskahti pähkinä henkitorveen, kun se sai lukea olevansa levymme tuottaja. Mutta tämä liitto ei muutamista rukkasista purkaudukaan. Roikumme lahkeessa kuin ahma poron niskassa.

Emmie sulle puhunu 2011 -kiertue kestää koko ensi vuoden. Tarkemmat keikkapaikat ja aikataulut julkaistaan loppuvuodesta yhtyeen kotisivuilla. Yhtyeen keikkoja muuten myy nykyisin jo mainittu Krutsin. Ettei vain myisi liikaa, oman lehmän ollessa ojassa?

– Poikien kommentien perusteella tuosta ei ole pelkoa. Ennemminkin kuulen, että miksei tänäkin viikonloppuna ole keikkaa? Ja miksi Krutsin syö kasan päältä?

absoluuttinennollapiste.fi

Lisää luettavaa