AC/DC-rumpali kertoo järkyttyneensä Brian Johnsonin lähdöstä – Axl Rosen tulo bändiin järkytti kuitenkin vielä sitäkin enemmän

AC/DC:n on/off-rumpali Chris Slade on muistellut solisti Brian Johnsonin poistumista yhtyeen vahvuudesta kesken Rock or Bust -kiertueen Sonic Perspectivesin hiljattaisessa haastattelussa.

Yhtyeen leirissä tapahtui ennenkokemattoman paljon lyhyessä ajassa ennen ja jälkeen Rock or Bust -albumin työstön ja sitä seuranneen kiertueen, alkaen aina rytmikitaristi Malcolm Youngin dementiadiagnoosista. Ennen rundin aloitusta rumpali Phil Rudd sai lähtöpassit palkkamurhasekoiluiden takia ja itse kiertueen aikana Johnson jätti leikin sikseen kuulo-ongelmiin vedoten. Turneen päätteeksi basisti Cliff Williams ilmoitti vielä kaiken huipuksi eläköitymissuunnitelmistaan.

”Mielestäni Brian yritti panna parastaan”, Slade kertoo. ”Kuulin hänet todella hyvin, sillä käytin korvamonitoreja. Hän ei kuulostanut lainkaan siltä, miltä hän luuli kuulostavansa. Hänestä tietenkin tuntui pahalta ettei hän pystynyt parhaimpaansa. Järkytyin, kun hän ei ollutkaan enää mukana.”

Slade lisää olleensa ”vielä järkyttyneempi siitä, kun he sanoivat kokeilevansa [Guns N’ Roses -laulaja] Axl Rosea. Olin, että ’Mitä?’ Olin kuullut tarinoita. Kävi ilmi, että hän oli mitä mukavin kaveri, ja kun hän alkoi laulaa, en ollut tajunnut että hänellä oli se ääni. Hän oli ilmiömäinen ja pystyi hoitamaan kaikki aikakaudet! Hän ei ollut koskaan myöhässä mistään, ja AC/DC:n kohdalla kyse on sekunneista eikä minuuteista mitä tulee show’n alkamiseen. Vain kerran keikka on jäänyt aloittamatta ajoissa 45 vuoden aikana, ja olin silloin bändissä. Silloin oli jotakin ongelmaa Anguksen kitaran asetusten kanssa. Muutoin he eivät ole olleet koskaan myöhässä lavalta.”