Aerosmithin Steven Tyleria syytetään alaikäisen hyväksikäytöstä – Tapahtumat ajoittuvat 1970-luvulle

Kantaja oli tapahtuma-aikaan 16-vuotias, syytteessä todetaan.
30.12.2022 09:47

Aerosmith-laulaja Steven Tyleria vastaan on nostettu syytteet 1970-luvulla väitetysti tapahtuneesta alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä fyysisestä ja henkisestä pahoinpitelystä. Kalifornian oikeusistuimelle tällä viikolla jätetyssä syytteessä sanotaan Tylerin lisäksi pakottaneen kantajan tekemään abortin. Asiasta uutisoi Rolling Stone -lehti.

Syytteet nostanut Julia Holcomb sanoo Tylerin aloittaneen suhteen kanssaan vuonna 1973 laulajan ollessa 25-vuotias ja Holcombin täytettyä juuri 16 vuotta. Holcombin mukaan he tapasivat ensimmäisen kerran Aerosmithin konsertin jälkeen Portlandissa, jossa Holcomb tuolloin asui. Syytteen mukaan Tyler oli vienyt Holcombin konsertin jälkeen hotellihuoneeseensa ja harrastanut tämän kanssa seksiä, vaikka Holcomb olikin kertonut laulajalle olevansa alaikäinen. Aamulla Tyler oli lähettänyt Holcombin taksilla kotiin. Holcombin mukaan toinen kohtaaminen tapahtui Aerosmithin konsertoidessa Seattlessa; syytteessä todetaan Tylerin lennättäneen Holcombin Seattleen, harrastaneen tämän kanssa seksiä ja sitten lennättäneen hänet seuraavana päivänä takaisin Portlandiin.

Syytteessä sanotaan Tylerin myöhemmin suostutelleen Holcombin vanhempia tekemään Tylerista Holcombin laillisen huoltajan, jonka jälkeen he muuttivat yhteen. Syytteen mukaan Tyler antoi Holcombille alkoholia ja huumeita ja käytti tätä seksuaalisesti hyväkseen. Holcomb tuli 17-vuotiaana raskaaksi, mutta Tyler pakotti hänet tekemään abortin. Tämän jälkeen Holcomb erosi Tylerista ja muutti takaisin Portlandiin.

Lisäksi syytteessä todetaan Holcombille aiheutuneen häpeää, stressiä ja ahdistusta Tylerin kerrottua heidän suhteestaan vuonna 2012 julkaistussa Does the Noise in My Head Bother You?: A Rock ’n’ Roll Memoir -kirjassaan, jossa Holcombia ei kuitenkaan mainita nimeltä.

Nyt 74-vuotiasta Tyleria ei mainita syytteessä suoraan nimeltä, mutta Holcomb on aiemminkin puhunut tapauksesta julkisesti. Tyler tai hänen edustajansa eivät ole toistaiseksi kommentoineet syytteitä.

Lisää luettavaa