Against Me! -laulaja korjaa sukupuoltaan

Ilosaarirockiin saapuvan amerikkalaisen Against Me! -punkbändin laulaja Tom Gabel korjaa sukupuoltaan. Transsukupuolisuutensa aiemmin yksityisasianaan pitänyt Gabel puhui asiasta julkisesti Rolling Stonen haastattelussa.

31-vuotias Tom aikoo aloittaa hormonihoidot lähiaikoina ja tarkoituksena on sukupuolenkorjauksen myötä ottaa käyttöön uusi nimi Laura Jane Grace. Hän kiittelee haastattelussa vuolaasti ymmärtäväistä vaimoaan, joka on pysynyt hänen tukenaan. "Pelottavinta minulle on ollut se, kuinka hän ottaisi uutisen vastaan, mutta hän on ollut uskomaton ja ymmärtäväinen", Tom kehuu.

Gabel sanoo halunneensa astua asian kanssa julkisuuteen, vaikka pelkääkin että edessä on vielä paljon vaikeita hetkiä. "Toivon että ihmiset ymmärtävät", Gabel toteaa.

Kuten Rolling Stone huomauttaa, Gabel vihjasi aiheesta jo vuonna 2007 Against Me!:n kappaleessa The Ocean: "If I could have chosen, I would have been born a woman/ My mother once told me she would have named me Laura/ I’d grow up to be strong and beautiful like her."

Tom Gabel on myös esittänyt soolokeikkoillaan kuvaavasti nimettyä biisiä Transgender Dysphoria Blues: