Ain’t No Sunshine -klassikosta tuttu soul-laulaja Bill Withers on kuollut – kollegat surevat

dpa picture alliance / Alamy / AOP

Yhdysvaltalainen soul-laulaja Bill Withers on kuollut. Hän oli menehtyessään 81-vuotias. Withersin omaisten julkaisemassa lausunnossa hänen kerrotaan kuolleen maanantaina sydänoireisiin.

Kolmikymppisenä muusikon uransa 1970-luvun alussa aloittanut Withers julkaisi seitsemän albumia, joilta löytyy useita klassikoiden asemaan nousseita kappaleita, kuten Lean On Me, Lovely Day ja Ain’t No Sunshine.

Eagles-kitaristi Joe Walsh muisteli ystäväänsä Rolling Stonessa julkaistussa kirjoituksessa, jossa hän paitsi kuvaili Withersin luonnetta myös tämän päätöstä ottaa etäisyyttä musiikin tekemiseen 1980-luvun puolivälin jälkeen.

”Bill sävelsi tuntemiamme ja rakastamiamme kappaleita, mutta hän oli lopettanut musiikin teon, sillä hän ei pitänyt sen bisnespuolesta”, Walsh kirjoittaa. ”Bill oli kiertelemätön kaveri. Hän ei niinkään perustanut sopimuksista — jos hän sanoi tekevänsä jotain, hän todellakin teki sen.”

”Hän oli mitä mahtavin kaveri. En usko hänen tietäneen, kuinka monia sydämiä hän oikein kosketti. Ikävöin häntä jo nyt. Oli kunnia ja etuoikeus saada olla hänen ystävänsä”, kitaristi päättää.

Myös lukuisat Withersin kollegat ovat ilmaisseet surunsa sosiaalisen median puolella. Alta näet heidän viestejään.