Ajettiinko Taylor Hawkins loppuun? Rolling Stone kaivoi esiin häiritseviä asioita kuolleen rumpalin viimeisistä ajoista

17.5.2022 10:01

Foo Fightersin Taylor Hawkins kuoli äkillisesti 25. maaliskuuta Kolumbiassa kesken yhtyeen kiertueen. Koko musiikkimaailma hiljeni suru-uutisen edessä – alati hymyilevältä sähköjänikseltä vaikuttanut Hawkins näytti olevan täynnä energiaa, ja yhtäkkiä hän olikin poissa.

Hawkins oli täyttänyt runsas kuukausi ennen kuolemaansa 50 vuotta. Hänen tarkka kuolinsyynsä on edelleen hämärän peitossa, mutta paikallisten viranomaisten mukaan muusikon ruumiista löytyi jälkiä muun muassa opioideista ja mielialalääkkeistä.

Rolling Stone julkaisi pitkän artikkelin, jossa käydään läpi rumpalin viimeisiä kuukausia. Juttu nostaa esiin paljon häiritseviä kysymyksiä, sillä eri tahot muistavat tärkeitä seikkoja aivan eri tavoilla: Foo Fightersin edustaja sanoo yhtä, mutta Hawkinsin ystävät kuten Red Hot Chili Peppersin Chad Smith ja Pearl Jamin sekä Soundgardenin rumpali Matt Cameron toista.

Suurin kysymys koskee sitä, millaista roolia Foo Fightersin kiireinen kiertueaikataulu esitti Hawkinsin kuolemassa. Smith, Cameron ja Hawkinsin muut ystävät muistelevat rumpalin todenneen ykskantaan, ettei hän kykene enää moiseen hullunmyllyyn. Hawkinsin kerrotaan myös ottaneen asian puheeksi Dave Grohlin kanssa. Foo Fightersin edustaja kuitenkin kieltää, että tällaista keskustelua olisi koskaan käyty. Grohl, Foo Fightersin muusikot ja Hawkinsin perhe eivät halunneet kommentoida asiaa Rolling Stonelle.

Yksi tärkeä yksittäinen tapahtuma sijoittuu joulukuuhun 2021, kun uutislähteet kertoivat nimeltä mainitsemattoman Foo Fightersin jäsenen menettäneen tajuntansa lentomatkalla Chicagoon. Chad Smith kertoo Hawkinsin myöntäneen myöhemmin, että kysymys oli hänestä. Lopen uupunut Hawkins oli kärsinyt Smithin mukaan muun muassa nestevajauksesta, ja toivuttuaan hän oli todennut ystävälleen, ettei voi jatkaa bändielämää enää entiseen tapaan. Foo Fightersin edustaja kieltää Hawkinsin menettäneen tajuntaansa lentokoneessa.

Myös Matt Cameron muistelee Hawkinsin sanoneen, että työtahdin täytyy muuttua.

”Hän uskoutui asiasta Davelle, ja hän kertoi minulle, ettei ’pysty vittu enää jatkamaan’ – hän käytti noita sanoja”, Cameron sanoo Rolling Stonelle. ”Ymmärtääkseni he saavuttivat jonkinlaisen yhteisymmärryksen, mutta sen jälkeen keikkatahti tuli vain hullumaksi.”

Foo Fightersin edustaja kieltää, että tällaista Grohlin ja Hawkinsin välistä keskustelua olisi koskaan käyty.

Kannattaa lukea koko juttu, varsin kolkon tuntuista tekstiä. Foo Fighters viettää edelleen suruaikaa, mutta yhtyeen on varmasti pakko kommentoida asiaa jotenkin – Smith ja Cameron ovat kuitenkin huomattavan vaikutusvaltaisia muusikoita, eikä esitettyjä väitteitä voi painaa villaisella.

Lisää luettavaa