Älä suututa metsää – Ensinäytössä Metsänpeiton kiehtova video

Metsänpeitto on viime vuonna perustettu tamperelainen yhtye, jonka musiikki on erittäin persoonallinen kudelma tummasävyistä, aavistuksen huuruista folkia. Yhtye itse mainitsee tiedotteessa niinkin erilaiset nimet kuin Noitalinna Huraa ja Cranes, ja jonnekin niiden väliseen maastoon Metsänpeitto tuntuukin sijoittuvan. Yhtyeessä on tuttuja muusikoita ainakin Tryerin, Bone Moonin ja Jalavan riveistä.

Mutta mikä ihmeen metsänpeitto? Yhtye kertoo nimensä merkityksestä tähän tapaan: ”Kun metsä suuttuu, siellä olija saattaa kokea kummia. Metsän äänet vaikenee ja aika lakkaa olemasta, tuttu metsä kääntyy ylösaslaisin ja nielaisee osaksi itseään. Kulkija jähmettyy kiven tai kannon muotoon kykenemättä liikkumaan tai puhumaan. Valo lankeaa väärästä suunnasta ja suuntavaisto katoaa. Tällöin metsä on lumonnut kulkijan Metsänpeittoon.”

Alla ensinäytössä olevan Sut kii -kappaleen lisäksi toinen hieno Metsänpeitto-biisi löytyy yhtyeen Bandcamp-tililtä. Lisää materiaalia yhtyee lupailee tämän vuoden aikana.

Keikalla yhtyeen voi nähdä seuraavaksi Tampereella O´Harasissa lauantaina 29.4.2017.

Metsänpeitto:

Jussi Kahola – Kitara, Laulu
Elliina Peltoniemi – Haitari, koskettimet, Laulu
Samuli Pyykkönen – Basso, koskettimet, Laulu
Olli Sopanen – Sello, kitara
Oskari Tolonen – Lyömäsoittimet

www.facebook.com/metsanpeitto/