Alexi Laiho kaavaili vanhan bändinsä paluuta ennen kuolemaansa, paljastaa leski – ”Hänellä oli niin paljon suunnitelmia”

6.7.2021 10:00

Viime vuoden lopulla menehtyneen Children of Bodom-/Bodom After Midnight -nokkamies Alexi Laiholla oli Kimberly Gossin tuoreen Instagram-päivityksen mukaan paljon suunnitelmia musiikillisten kuvioidensa suhteen. Goss esittelee päivityksessään vhs-tallennetta Laihon entiseltä, vähemmän tunnetulta yhtyeeltä.

”Henkilökohtaisesti sanoisin, että tämä saattaa olla varastoni hienoin löytö”, Goss kirjoittaa jakamiensa videopätkien yhteydessä. ”Nille jotka eivät tiedä, T.O.L.K oli kokeellinen progebändi, johon Alexi kuului 90-luvun puolivälissä, ja tämä oli Alexin vhs-kopio heidän soittamastaan keikasta kolme päivää ennen hänen 18-vuotispäiviään. Hän oli siis edelleen 17-vuotias esityksen aikaan. Minulla oli tapan kutsua heitä The Super Mario Bandiksi syistä, jotka selviävät kun katsotte ensimmäisen videopätkän.”

”Olen varma, että suurin osa ei tiedä, että juoulukuun alussa 2020 Alexi sävelsi ja treenasi tämän bändin kanssa jossain metsämökissä ja suunnitteli levyn tekoa heidän kanssaan”, Goss paljastaa. ”Juttelimme kun muut kaverit olivat lähteneet mökistä päivää ennen häntä ja hän kertoi kuinka innoissaan oli asiasta. 6. joulukuuta lähetetyssä tekstarissa hän kertoi, että ’Basisti Niilo on kuin Flea kertaa miljoona ja luultavasti yksi fiksuimmista ja luovimmista tyypeistä joita olen koskaan tavannut.”

Goss kertoo Laihon kuvailleen musiikkia ”melko hulluksi ja todella hauskaksi… soittaminen ei ole mitään piknikkiä, sillä se on todella haastavaa monella eri tasolla. Meillä on uusia biisejä, jotka ovat kuin vanhan koulukunnan Mr. Bunglea, mutta instrumentaalista. Todella synkkää, mutta samalla hauskaa.”

”Alexilla oli niin paljon suunnitelmia musiikillisen uransa seuraavaa lukua varten”, Goss lisää. ”Ensimmäisenä (ja tärkeimpänä) uskomattomaan uuteen bändiinsä liittyen, mutta myös näiden kavereiden ja lopulta myös Sinergyn suhteen. Kirjoitan siitä enemmän jonain toisena päivänä.”

Lisäksi Goss kertoo Laihon kanniskelleen mukanaan Ibanez-kitaraa lomamatkoillakin, jotta voisi soittaa joka päivä tilanteesta ja paikasta riippumatta.

Löydät päivityksen alta.

Lisää luettavaa