Alice in Chains -kitaristi Jerry Cantrell julkaisee uuden sooloalbumin – pahaenteisesti polkeva ensimaistiainen kuunneltavissa

Jerry Cantrell Kuva: Wikimedia Commons / Marcela Fae

Rolling Stone uutisoi Alice in Chains -kitaristi-laulaja Jerry Cantrellin julkaisevan uuden sooloalbumin vuoden lopulla. Lokakuun 29. ilmestyvä levy kantaa nimeä Brighten ja se sisältää uuden materiaalin lisäksi yhden Elton John -coverin.

Albumin ensimmäinen single on Atone, jolle tehdyn musiikkivideon voit katsoa tuosta alempaa.

”Ennio Morriconen sävellysten ja Sergio Leonen elokuvien fanina sille on päätynyt vähän lainsuojatonta tunnelmaa siistillä psykoturvenuijamaisella tamppauksella”, Cantrell kuvailee. ”Se on pyöriyt päässäni jotain yli 20 vuotta, vainoten minua. Joskus siinä vierähtää tovi, kunnes hyvä idea löytää parhaan muotonsa. Niin kävi Atonen kohdalla.”

Cantrell on tuottanut Brightenin yhdessä Tyler Batesin ja teknikko Paul Figin kanssa. Albumilla vierailevat Puciato, Gil Sharone, Duff McKagan, Abe Laboriel, Jr., Michael Rozon, Vincent Jones, Jordan Lewis, Lola Bates ja Matias Ambrogi-Torres.

”Madman Across The Water on yksi kaikkien aikojen suosikkilevyistäni”, Cantrell selvittää ajatusta Elton John -coverin taustalla. ”Kunnioituksesta Eltonia kohtaan en olisi voinut ottaa sitä mukaan, mikäli se ei olisi ollut hänelle okei. Hän soitti pianoa Black Gives Way To Bluella, jonka kirjoitin Laynelle [Staley], joten otin yhteyttä Eltoniin, hän kuunteli sen ja sanoi, että ’Sinun täytyisi ehdottomasti ottaa se mukaan.’ Sain hyväksynnän taiteilijalta itseltään. En voisi kuvitella parempaa tapaa päättää levyä!”

Brighten-albumin kappalelistaus:

01. Atone
02. Brighten
03. Prism of Doubt
04. Black Hearts and Evil Done
05. Siren Song
06. Had To Know
07. Nobody Breaks You
08. Dismembered
09. Goodbye (Elton John -cover)

Tuleva albumi on Cantrellin ensimmäinen täyspitkä soolojulkaisu sitten vuoden 2002 Degradation Tripin.