Alice In Chains -laulaja uuden levyn teemoista: ”Nykyilmapiirissä on paljon huolestuttavia ja masentavia asioita”

William DuVall (kuvassa vasemmassa laidassa) oli alkuvuodesta mukana uusnatsien vastaisessa mielenosoituksessa Seattlessa.

Grungesuuruus Alice In Chains julkaisee 24. elokuuta uuden Rainier Fog -pitkäsoittonsa. Kyseessä on kolmas studioalbumi edesmenneen Layne Staleyn korvanneen William DuVallin kanssa. DuVall keskusteli levyn teemoista hiljattain NME-lehdessä ja sanoi levyn luonnollisesti kuvastavan myös nykymaailman meininkiä ja epäoikeudenmukaisuutta.

”Nykyilmapiirissä on paljon huolestuttavia ja masentavia asioita”, sanoo DuVall, joka on aiemmin soittanut kantaaottavassa punk-yhtyeessä Neon Christ ja joka otti alkuvuodesta osaa uusnatsien vastaiseen mielenosoitukseen bändin kotikaupungissa Seattlessa.

”Mitä luovaan prosessiin tulee, asiat eivät ole juuri muuttuneet – teet riffejä ja melodioita, menet studioon ja äänität ne. Mutta biisinkirjoittamiseen kuuluu muutakin ja oli se sitten tietoista tai ei, mitä ympärilläsi tapahtuu vaikuttaa taiteeseen, jota teet.”

DuVall on kuitenkin iloinen siitä, että pahoille asioille löytyy yhä vastavoimia ja miten esimerkiksi musiikki saattaa ihmisiä yhteen.

”Vastarintaa tehdään ympäri maailman. Graffiteissa, elokuvissa, musiikissa. On syntynyt suuri luovuuden tulva vastaukseksi sille, mitä maailmalla tällä hetkellä tapahtuu”, DuVall tuumaa.

”Olemme onnekkaita, sillä joka ilta kun nousemme lavalle, oli se sitten missä päin maailmaa tahansa, näen, miten ihmiset kaikista eri mielipiteistään ja ideologioistaan tai kielimuurista huolimatta ovat yhtä. Musiikki luo sen hetken, joka yhdistää ihmiset – ja sitä rakastan siinä kaikista eniten.”