Alice in Chainsin Jerry Cantrell muistelee uransa karmeinta keikkaa – kitarajumala todisti tapahtumia lähietäisyydeltä

Jerry Cantrell Kuva: Wikimedia Commons / Marcela Fae

Alice in Chains -kitaristi Jerry Cantrell on muistellut menneitä Gibson TV:n Icons-sarjassa. Tarjolla on erittäin mielenkiintoista tarinaa reilun tunnin verran, joten katselusuositus lienee tässä välissä enemmän kuin paikallaan.

Videon puolivälin paikkeilla puheeksi nousee Van Halen, ja erityisesti sen kitaristina legendaksi kohonnut Eddie Van Halen. Vaikka miesten suhde onkin aina ollut vahva, eräs yhteinen keikka on jäänyt Cantrellin mieleen vähemmän positiivisessa mielessä.

”Olin valmistautumassa menemään lavalle hänen lämppärikseen”, Cantrell muistelee. ”Hän seisoi minun puolellani lavaa Wolfieta [Wolfgang Van Halen] sylissään pitäneen [tuolloisen] vaimonsa Valerien [Bertinelli] kanssa. Hän soitteli kitarallaan skaaloja ja oli, että ’Hei jäbä, miten menee?'”

”Olin niin vitun hermostunut, joten menin moikkaamaan häntä”, mies jatkaa. ”Hän vakuutteli, että ’Hyvin se menee!’ Se oli luultavasti huonoin keikka jota olen eläissäni soittanut, sillä en vain pystynyt olemaan ajattelematta että hän oli siellä. En pystynyt keskittymään, enkä malttanut odottaa, että keikka loppuisi.”

Miehet soittivat sittemmin lukuisia yhteisiä keikkoja 1990-luvun alkupuolella.

”Sen jälkeen olin ihan kunnossa”, Cantrell sanoo. ”Tuo ensimmäinen keikka oli vain hermoja raastava, sillä en pystynyt olemaan ajattelematta, että Eddie Van Halen katselee minua ja soitamme ennen Van Halenia. Meistä tuli lopulta hyvät ystävät, ja he pyysivät meitä soittamaan aina uusia ja uusia keikkoja kanssaan.”

Lopulta yhteishenki leirien välillä oli niin hyvällä mallilla, että yhtyeet innostuivat tekemään jekkuja toisilleen. Eräässä kuuluisimmista Alice in Chains -muusikot ryntäsivät lavalle naisten alusvaatteisiin pukeutuneina kun Van Halen aloitteli omaa keikkaansa.

Voit katsoa Cantrellin Icons-jakson kokonaisuudessaan alta.