”Amerikassa on liikaa aseita” – Slipknot-nokkamies otta tiukasti kantaa Yhdysvaltain asepolitiikkaan

11.8.2019 21:49

We Are Not Your Kind -uutuusalbuminsa perjantaina julkaisseen Slipknotin nokkamies Corey Taylor arvostelee kovin sanoin Yhdysvaltain nykyistä asepolitiikkaa.

”Amerikassa on aivan liikaa aseita”, Taylor kommentoi The Independentille kaksi päivää ennen El Pason ja Daytonin joukkoampumisia. ”Voisin kävellä nyt ulos ja löytää aseen minuuteissa. Täällä vallitsee hyvin toksinen asekulttuuri, joka on kuin kultti, ja se huolestuttaa minua.”

Taylor kommentoi haastattelussa myös sitä, kuinka syytä väkivaltaisuuksiin haetaan herkästi musiikista ja videopeleistä.

”Musiikki on helppo kohde, koska [päättävässä asemassa olevat] eivät ymmärrä sitä”, mies toteaa. ”Sitä ei edes yritetä ymmärtää, eikä näistä tapahtumista haluta ottaa minkäännäköistä vastuuta.”

”Jos haluat etsiä tietynlaista retoriikkaa, olipa kyse sitten mustien tai homojen vihaamisesta tai vastaavasta, tuolla on tuhansia sivustoja, joilla ihmiset kirjoittavat siitä”, Taylor lisää. ”Näemme nyt mitä seuraa, kun emme ole kyenneet käsittelemään niitä. He haluavat edelleen syyttää musiikkia ja sitä on tapahtunut aina 60-luvulta vuoteen 85 ja Tipper Goreen saakka…”

Entisen Yhdyvaltain varapresidentti Al Goren ex-vaimo Tipper Gore oli 80-luvun puolivälissä perustamassa Parents Music Resource Centeriä, joka ajoi äänitysten osittaista sensurointia ja haitallisuusluokitusten käyttöönottoa nuorison suojelemiseksi seksuaaliselta, väkivaltaiselta ja huumeisiin viittaavalta sisällöltä.

Lisää luettavaa