Amorphis-kitaristin Bjørkø-sooloprojektin toinen single julki, mukana Mariska – ”Saattaa olla täyspitkän kevein, mutta ei todellakaan kepein kappale”

20.10.2023 11:26

Amorphis-kitaristina tunnettu Tomi Koivusaari julkaisee 1. joulukuuta Bjørkø-sooloprojektinsa debyyttipitkäsoiton. Heartrot-levyllä on mukana pitkä lista vierailevia solisteja, kuten muun muassa Mariska, joka laulaa nyt julkaistulla toisella singlelohkaisulla. Magenta-kappaleen kylkeen tehdyn videon voit katsoa ylempää.

”Maamme parhaimpiin sanottajiin kuuluva Mariska on aito ja tyylikäs artisti, jonka lähestymistapa sopii täydellisesti kappaleen tunnelmaan”, Koivusaari kertoo

Magenta on koko levyntekoprosessin aloittanut sävellystyö. Biisi saattaa olla täyspitkän kevein, mutta ei todellakaan kepein kappale. Sen piti olla alun perin kymmenminuuttinen instrumentaali-leijuntapala, mutta kun pyysin Mariskaa mukaan projektiin, kappale sovitettiin uudelleen sopivampaan muotoon.”

Mariskan lisäksi levyllä vierailevat Ismo Alanko, Jessi Frey, Addi Tryggvason (Sólstafir), Marko Hietala, Amorphisin Tomi Joutsen, Shagrath (Dimmu Borgir), Petronella Nettermalm sekä Carcassista tuttu Jeff Walker, joka laulaa levyltä jo aiemmin julkaistulla The Heartroot Rots -singlellä.

Heartrot on soundtrackin kaltainen visio kuvitteelliseen elokuvaan, johon on luonnollisesti vaikuttanut kaikki kuuntelemani musiikki vuosikymmenien varrella. Albumin soundimaailmaa ohjaa vahva visuaalinen luontoyhteys ja tunnetilat, jotka ovat harvemmin onnellisia tai positiivisia. Kappaleita yhdistää taustalla vallitseva melankolia”, avaa elokuvaäänisuunnittelua opiskellut Koivusaari.

Lisää luettavaa