Amorphisin Tomi Koivusaari julkaisee soololevyn – Ensimmäinen singlenäyte nyt julki

Pitkään kypsyneellä soolodebyytillä on mukana nimekäs soittajakaarti.
1.9.2023 09:47

Amorphis-kitaristi Tomi Koivusaari julkaisee joulukuussa pitkään kypsyneen Bjørkø-sooloprojektinsa debyyttipitkäsoiton. Svart Recordsin kautta 1.12. ilmestyvällä Heartrot-levyllä soittavat Koivusaaren lisäksi rumpali Waltteri Väyrynen (Opeth, ex-Paradise Lost), basisti Lauri Porra (Stratovarius) sekä kosketinvelho Janne Lounatvuori (Hidria Spacefolk). Vierailevina laulajina levyllä kuullaan muun muassa Mariskaa, Ismo Alankoa, Sólstafirin Addi Tryggvasonia sekä tietysti myös Amorphis-bänditoveri Tomi Joutsenta.

Heartrot on soundtrackin kaltainen visio kuvitteelliseen elokuvaan, johon on luonnollisesti vaikuttanut kaikki kuuntelemani musiikki vuosikymmenien varrella. Albumin soundimaailmaa ohjaa vahva visuaalinen luontoyhteys ja tunnetilat, jotka ovat harvemmin onnellisia tai positiivisia. Kappaleita yhdistää taustalla vallitseva melankolia”, avaa elokuvaäänisuunnittelua opiskellut Koivusaari.

Ensimmäisenä maistiaisena levyltä on nyt julkaistu kappale The Heartroot Rots, jonka lauluista vastaa Carcass-yhtyeestä tuttu Jeff Walker.

”Biisi juontaa juurensa nuoruuteeni ja ehkä siitä syystä se edustaa albumin rankinta päätä. Soitin parikymmentä vuotta sitten kitarat Carcass-laulaja Jeff Walkerin soololevylle, joten oli luonnollista pyytää mies vierailemaan vuorostaan omalleni – ja hän liittyi mukaan joukkoon erittäin mielellään.”

Lisää luettavaa