Anathema Suomessa – ”Luulin rock ’n’ rollin olevan synonyymi hedonismille”

7.11.2014 14:20

Carcassin, Paradise Lostin, My Dying Briden ja kumppaneiden kanssa brittiläistä raskasta musiikkia 90-luvun alussa uudistanut liverpoolilainen tunnelmasuuruus Anathema soittaa Helsingin The Circuksessa perjantaina 7. marraskuuta ja seuraavana iltana vuorossa on Tampereen Pakkahuone.

Distant Satellites -albumia tukevan jo 24-vuotiaan yhtyeen Euroopan-kiertue on sujunut suotuisissa merkeissä.

– Minäkin luulin nuorena hupsuna, että rock and roll on synonyymi hedonistiselle hurjastelulle. Miksi en olisi luullut – niinhän kaikki luulevat, laulajakitaristi Vincent Cavanagh sanoo.

– Mutta ei! Olin väärässä, sillä rock and rollissa on kysymys siitä, että sataprosenttisessa lyönnissä oleva yhtye nousee estradille täyteen pakatun salin eteen ja räjäyttää koko paikan taivaan tuuliin… Ja juuri näin on käynyt jokaisena iltana tämän tuoreimman eurokiertueen aikana. Tämä on siis toisin sanoen ollut unohtumaton rundi. Ja jos joku ei ole samaa mieltä niin hän voi painua hiiteen! 

Miltä Anatheman ensi vuosi näyttää?

– Kirjoitamme, kirjoitamme ja kirjoitamme uutta materiaalia. Se on meille kaikki kaikessa, sillä uusi musiikki on kaiken hyvän ja pahan alku ja juuri. Julkaisemme myös erään hienon jutun ensi vuoden aikana ja sen jälkeen onkin aika käydä uuden pitkäsoiton kimppuun. Se saapuu tähän maailmaan vuonna 2016.

Lisää luettavaa