Andy McCoy kummastelee Nikki Sixxin tarinoita – ”Pelastin hänen henkensä, mutta juttujen mukaan hakkasin häntä pesäpallomailalla”

Andy McCoy.
Barry Kling

Andy McCoy palasi tuoreessa Laughingmonkeymusicin haastattelussa 1980-luvun puolivälin tapahtumiin. Tuolloin mies oli Lontoossa Mötley Crüe -basisti Nikki Sixxin kanssa asioimassa paikallisen huumediilerin tykönä. Sixx päätyi ottamaan reissussa yliannostuksen, mutta tarinat siitä mitä tämän jälkeen oikein tapahtui, poikkeavat toisistaan riippuen aina siitä, kuka kulloinkin on muisteluvuorossa.

”Pelastin hänen henkensä, mutta juttujen mukaan hakkasin häntä pesäpallomailalla. Luuletko, että hän olisi elossa vielä sen jälkeen?” McCoy kysyy. ”Pelasin sentään pesistä lapsena.”

”Hän levitti huhua, että kun pelastin hänen elämänsä hepoyliannostuksen jäljiltä… että heitin hänet sellaiseen isoon roskikseen Lontoossa”, McCoy jatkaa. ”Menimme hepodiilerin luo yhteen tälläiseen neuvostotaloon, amerikkalaisittain vuokra-asuntorakennukseen, melko ghettomaiseen paikkaan. Sanoin Nikkille, että tämä on vahvaa, minä olen tottunut siihen, mutta sinä et. Käytin omani ja tuumin, että ’Tämähän on letkeää, olen ihan kunnossa.’ Tämä kaveri muuttuu kuitenkin siniseksi. Meiltä meni diilerin kanssa tunti herättää hänet ja saada hänet taksiin ja takaisin hotelliinsa.”

”Mutta hän levittää tarinaa, että aiheutin hänelle tarkoituksellisesti yliannostuksen, heitin hänet roskikseen ja hakkasin häntä pesismailalla – ihan kuin hän olisi tuollaisen jälkeen vielä elossa. Tuo kaveri on farmilta jostain Seattlesta [Sixx on syntynyt San Josessa, Kaliforniassa] ja minä kantakaupungista. Jos haluaisin tappaa jonkun, varmistaisin, että niin myös tapahtuu. Luojan kiitos minun ei ole tähän päivään mennessä tarvinnut tehdä niin.”

Sixx on sittemmin Heroiinipäiväkirjat-kirjassaan muistellut diilerin yrittäneen herätellä häntä yliannostuksen jälkeen pesäpallomailalla ja raahanneen hänet lopulta roskikseen.

McCoyn haastattelu, jossa mies jutustelee myös kuvataiteestaan ja levytyssuunnitelmistaan, on katsottavissa alta.