Anssi Kasitonnille Ars Fennica -taidepalkinto

Monialaisesti taiteen ja musiikin kentällä viime vuosina operoinut Anssi Kasitonni on saanut tämän vuoden Ars Fennica -taidepalkinnon. Kangasalan Sahalahdella asuva, vuonna 1978 Vilppulassa syntynyt Kasitonni on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista 2003.

Taiteilijan näyttelyitä on nähty kotimaassa esimerkiksi Lahdessa, Turussa, Helsingissä ja Tampereella. Ulkomailla Kasitonnin töitä on ollut esillä muun muassa Pariisissa, Berliinissä, Kööpenhaminassa, Los Angelesissa, Venetsiassa ja Malmössä.

Voittajan valitsi viidestä ehdokkaasta serbialainen museonjohtaja Branislava Andjelkovic. Perustelut kuuluivat seuraavasti: "Anssi Kasitonni on taiteilija, jonka tuotanto suhtautuu suopeasti ajatuksen lentoon, erilaisuuteen ja väärinkäsityksiin ja tarjoaa temmellyskentän häiriötekijöille. Se kertoo konflikteista vailla vihaa ja uhkauksia, se nauraa perinteille hyväntuulisesti musiikin säestyksellä. Kasitonnin luomukset avautuvat katsojalle välittömästi, eikä taiteilija peittele nautintoa, jota hän itse luomistyöstään saa."

Palkinnon arvo on 34 000 euroa. Sen lisäksi Kasitonni saa näyttelyn Amos Andersonin taidemuseoon Helsinkiin. Näyttely on esillä 18.11.-9.1. Samalla Anssi Kasitonnin taiteesta tehdään myös kirja.

Anssi Kasitonni on ollut vahvasti esillä myös musiikkimaailmassa. Edellinen albumi Anssi 8000 & Maria Stereo ilmestyi vuonna 2008. Kappale Zombie löytyy täältä.