Anssi Kela teki kappaleen sankarinsa Greta Thunbergin innoittamana – ”Tässä ajassa saisi olla myös hieman kantaaottavampaa musiikkia”

Kappaleen teksti pohjatuu Thunbergin YK-puheeseen.

Greta Thunbergin YK:ssä pitämä tulinen puhe on inspiroinut muusikoita ympäri maailman. Onpahan ilmastoaktivistin puheen pohjalta tehty jo muun muassa death metal -versio, joka julkaistiin juuri virallisena hyväntekeväisyyssinglenäkin.

Thunberg on innoittanut muusikoita myös Suomessa. Yksi heistä on Anssi Kela, joka esiintyi viime viikolla Ilmastolakko-tapahtumassa Eduskuntatalon portailla. Kela kirjoitti tilaisuutta varten kappaleen Thunbergin pitämän puheen pohjalta ja julkaisi siitä myöhemmin myös kotistudioversion sosiaalisessa mediassa.

”En ole tehnyt erityisen julistavia biisejä sitten teinivuosieni, mutta toisinaan tuntuu, että tässä ajassa saisi olla myös hieman kantaaottavampaa musiikkia. Greta on upea esimerkki rohkeudesta, ja siitä, millainen vaikutus yksittäisellä ihmisellä voi olla. Hän on sankarini”, Kela kirjoittaa saatteeksi Facebookissa julkaistulle videolleen, jonka voit katsoa tuosta alapuolelta.