Anthrax-rumpalilta varsin mielenkiintonen yhteistyökumppanitoive: ”Olisi hienoa tehdä jotakin Jack Whiten kanssa”

Charlie Benante haluaisi lyödä musiikilliset hynttyynsä yhteen Jack Whiten kanssa.

Thrash metal -suuruus Anthrax on vuosien varrella tehnyt yhteistyötä niinkin epätodennäköisten kumppanien kuin Angelo Badalamentin sekä Public Enemyn kanssa. Selvästikään yhtye ei anna genrerajojen tai muiden keinotekoisten esteiden rajoittaa taiteellista ilmaisuaan, joten Maximum Ink näki asialliseksi kysäistä Anthrax-rumpali Charlie Benantelta, kenen kanssa tämä haluaisi vielä tehdä musiikillista yhteistyötä. Mies latasikin tiskiin sangen yllättävän, mutta yhtä kaikki hyvin mielenkiintoisen nimen.

”Olisi hienoa tehdä jotakin Jack Whiten kanssa”, Benante toteaa. ”Hän on mielestäni hyvin lahjakas ja tyyppi, joka vain tajuaa jutun jujun musiikkimaailmassa.” Lisäksi mies hehkutti White Stripesin musiikin sekä pelkästä laulaja-kitaristista ja rumpalista koostuvan kokoonpanon ”olleen edellä aikaansa”.

Kehaisipa mies vauhtiin päästyään vielä Whiten tuottamaa Loretta Lynn -kiekkoakin ”v*tun mahtavaksi”, ennen kuin kertoi ammentaneensa alun alkaen inspiraationsa brittibändeiltä kuten The Beatlesiltä, Led Zeppeliniltä ja Black Sabbathilta. ”Kappaleiden kirjoitustyyli kumpusi aina sieltä”, Benante selventää. ”Vasta Kissin tai Van Halenin lyötyä läpi rock alkoi amerikkalaistua. 1970-luvun loppupuoli oli hienoa aikaa musiikille. Mielestäni Jackilla on hyvä tuntuma aiheeseen.”