Anthraxin Scott Ian on osaksi iloinen, ettei koronan vuoksi tarvitse koluta Euroopan festivaaleja

24.8.2020 09:11

Milloin mahtaa koittaa se hetki, kun musiikkimaailma palaa jälleen edes joten kuten normaaliin? Milloin kiertueet pääsevät jälleen liikkeelle ja bändit alkavat julkaista uutta musiikkia kiertueiden tueksi? Tätä kysymystä pyöritellään nyt ympäri maailman, ja monet katsovat toivorikkaasti ensi vuotta. Anthraxin Scott Ian ei kuitenkaan ole näin toivekas.

Blabbermouth uutisoi Ianin The Hardcore Humanism -podastille antamasta haastattelusta, jossa Ian keskustelee aiheesta. Anthrax-kippari uskoo, että asioiden normalisoitumista saadaan odottaa vielä hetken aikaa.

”Itse uskon pääseväni takaisin töihin joskus vuonna 2022. Se voisi olla realistisesti sellainen ajankohta, kun asiat alkavat palata suunnilleen normaaleiksi, ainakin näin kiertueita tekevän muusikon näkökulmasta”, Ian sanoo.

Anthrax on työstämässä uutta levyä, ja alkuperäisten suunnitelmien mukaan se oli määrä julkaista tämän vuoden lopussa. Se ajatus on kuitenkin jo aikoja sitten kuopattu, ja nyt yhtye seuraa tapahtumien kehittymistä.

Ahkerasti tien päällä kulkeva Ian tuntuu kuitenkin nauttivan pakkolomasta. Välillä on mukava olla kotona ja tyhjä almanakka voi olla positiivinenkin asia, kitaristi tuumaa.

”On ihanaa, kun ei tarvitse matkustaa. Ihanaa, ettei tarvitse nousta lentokoneeseen”, Ian myöntää.

”Katsoin tässä juuri kalenteriani, joka oli täynnä merkintöjä. Meidän piti olla kesällä soittamassa Euroopan festareilla, ja ajattelin, että voi luoja, olen niin onnellinen etten ole nyt jossain Ukrainassa. Sen sijaan olen kotonani omassa olohuoneessani ja ihmettelen vain maailman menoa.”

”On tavallaan mukavaa, kun asiat eivät ole käsissäsi. Ensi kertaa koskaan voin vain olla, että tähän asiaan en kykene vaikuttamaan mitenkään. Nyt voin viettää kaikessa rauhassa aikaa perheeni kanssa. Kertokaa sitten, kun voin taas ryhtyä hommiin.”

Lisää luettavaa