Antifan painostuksen vuoksi kiertueensa perunut norjalaisyhtye julkaisi oman lausuntonsa – ”Painetta tehostettiin uhkaamalla järjestäviä tahoja ja faneja väkivallalla”

Taake-yhtye haluaa kiittää kaikkia tukijoitaan ja fanejaan ja pahoittelee joutuvansa taipumaan painostuksen edessä.
28.2.2018 18:14

Kohua herättänyt black metal -yhtye Taake on julkaissut virallisen lausunnon antifan kampanjoinnin ja protestoinnin vuoksi peruuntuneeseen Amerikan-kiertueeseensa liittyen. Norjalaisyhtyeen johtohahmo Hoerst kiittää pitkässä tiedotteessaan kaikkia yhtyeen tukijoita ja faneja ja pahoittelee, ettei pitkään odotettu kiertue toteudu.

”Päätös ei ollut meidän, vaan antifan ja heidän tukijoidensa laittomat teot paineistivat keikkapaikkoja ja promoottoreita perumaan keikat. Mainittakoon, että painetta tehostettiin uhkaamalla järjestäviä tahoja ja faneja väkivallalla, bändeistä puhumattakaan. Miksi näitä uhkauksia ei ole ilmoitettu poliiseille, emme tiedä”, yhtye kirjoittaa.

”Olemme monissa, monissa yhteyksissä selittäneet nämä tapaukset, jotka ovat nyt aiheuttaneet ongelmia. Voitte lukea useista puolueettomista medialähteistä totuuden, mutta selvennettäköön vielä: Taake ei ole nyt eikä koskaan ollut natsiyhtye. Haluamme kuitenkin nyt kommentoida ainoastaan itse kiertueen peruuntumista.”

”Tämä on täydellinen osoitus siitä, miten valheita ja vääriä totuuksia ja syytöksiä levittämällä sekä väkivallalla uhkailemalla pieni ryhmä vasemmistokiihottajia pystyy pakottamaan agendaansa valtavirran kurkusta alas ja riistämään musiikinkuuntelijoilta vapauden osallistua haluamilleen keikoille ja elää elämäänsä ilman kostoiskun pelkoa.”

”Nämä agitaattorit eivät lopeta, vaikka se saavat tuhottua Euroopasta ja muualta maailmasta tulevat helpot maalitaulut. Seuraavaksi he ottavat kohteekseen amerikkalaisen musiikin, taiteen, kirjallisuuden, teatterin, elokuvat. Siis kaiken sen, mikä ei istu heidän omaan maailmankatsomukseen. Tämä tuo mieleen McCarthyn ajan noitavainot, koska toimintatapa on täysin sama.”

”Haluamme lopuksi kiittää niitä, jotka seisoivat rinnallamme ja erityisesti niitä keikkapaikkoja, jotka eivät taipuneet tai tarjosivat korvaavia keikkoja peruttujen tilalle. Olemme saaneet tukea kaikkialta ympäri maailman ja kaikista poliittisista ja uskonnollisista siivistä. Eikä pelkästään faneiltamme. Olemme saaneet myös viestejä niiltä, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan meistä tai niiltä, jotka vihaavat Taakea, mutta jotka eivät hyväksy antifan toimia.”

Lue Taaken koko tiedote alapuolelta tai täältä.

Lisää luettavaa