Suomeen keväällä saapuva norjalaisbändi antifan hampaissa – Jenkkikiertueen keikkoja peruttu yksi toisensa jälkeen

Yhtye kertoo Facebook-sivuillaan julkaisevansa piakkoin tiedotteen aiheesta.
28.2.2018 12:37

Vuonna 1993 perustettu black metal -yhtye Taake on joutunut Yhdysvalloissa antifan silmätikuksi sanoitustensa sekä käyttämänsä kuvaston vuoksi. Bändin sanotaan muun muassa sympatisoivan natseja, koska nokkamies Hoest esiintyi vuonna 2007 Berliinissä hakaristi rintaansa piirrettynä.

Antifan kampanjoinnin vuoksi valtaosan bändin maaliskuussa alkavasta Amerikan-kiertueen keikoista onkin nyt peruttu. Metal Insider -sivuston listauksen mukaan 19 keikasta 17 on merkitty joko peruutetuiksi tai ne ovat kadonneet keikkapaikkojen listauksista kokonaan. Lisäksi lämmittelijäksi kiinnitetty King Dude on vetäytynyt rundilta. Näyttää siis kovasti siltä, että koko kiertue on kuivunut kasaan.

Hoest ja yhtye ovat itse kiistäneet kaikki väitteet ja selitelleet haastatteluissa käyttäneensä hakaristia puhtaasti shokkiarvon ja provosoinnin vuoksi. Bändi on ilmoittanut Facebook-sivuillaan julkaisevansa pian tiedotteen aiheen tiimoilta, mutta lausuntoa ei ole vielä toistaiseksi saatu. Jäämme seuraamaan tilannetta.

Taake saapuu (ainakin vielä näillä näkymin) Suomeen tulevana keväänä. Norjalaisyhtye konsertoi 27. huhtikuuta Helsingin Korjaamolla lämmittelijöinään Hexhammer sekä Väki. Keikka on osa TuskaLive-sarjaa.

PÄIVITYS 28.2.2018 klo 18:16 – Yhtye on nyt julkaissut lausuntonsa kiertueen peruuntumiseen liittyen. Lue lisää täältä.

Lisää luettavaa