Narsistisista bailuilloista seuraaviin – Apina-yhtyeen Aamut-singlellä mukana Paleface

Kuultavissa ensimmäinen näyte oululaispoppoon lokakuussa julkaistavalta kakkospitkäsoitolta.

Apina-orkesteri on villinnyt Palefacen.

Viimevuotisella Infektiko-debyyttillään ihastuttanut ja vihastuttanut rap metal -ryhmä Apina on paiskinut alkuvuoden ajan hommia studiossa. Tänään pääsemme kuulemaan poppoon lokakuussa ilmestyvän kakkosalbumin ykkössinkun nimeltään Aamut. Mukana biisillä häärii itse Paleface.

Jätkien debyyttilevy on soinut tiiviisti meikäläisen himasoittimissa. Kun avautui mahdollisuus räpätä uudella Apina-levyllä, olin välittömästi messissä. Bändin saundi on hioutunut matkan varrella ja biisikynä on entistä terävämpi, Pale kertoo.

Siinä missä Infektikon kappaleissa keskityttiin tarkastelemaan ympäröivää yhteiskuntaa epäkohtineen, on tulevalla, vielä toistaiseksi nimeämättömällä Apina-albumilla siirrytty yksilö-orientoituneempaan näkökulmaan. Vokalisti Henri ”Pessi” Pesonen kertoo ottaneensa uusia sanoituksia kirjoittaessaan askeleen lähemmäs henkilökohtaista elämäänsä:

Apina ei ole koskaan tehnyt musiikkiaan laskelmoidusti, nyt oli oikea paikka viedä sanoituksellista maailmaa henkilökohtaisempaan suuntaan. Aamut on levyn itsetutkiskelevaa teemaa loistavasti avaava kappale.

Apina feat. Paleface: Aamut

Apinan voit nähdä lähitulevaisuudessa keikoilla seuraavasti:

Pe 29.4. Hevimesta, Oulu
La 30.4. Bar 15, Seinäjoki
Pe 6.5. Lutakko, Jyväskylä
La 7.5. Kerubi, Joensuu

Aamut + muuta uutta hyvää myös Parasta juuri nyt -soittolistallamme: