Apocalyptica Baltian-kiertueelta suomalaislavoille

11.10.2007 17:02

Apocalyptican Worlds Collide Tour 2007 -maailmankiertue käynnistyi Suomen etelänaapureiden maaperällä. Maanantaina bändi vetäisi lähemmäs parituntisen setin Latvian Riikassa, tiistaina oli Liettuan Vilnan vuoro ja keskiviikkona Apocalyptica soitti Tallinnassa.

Apocalyptican Worlds Collide Tour 2007 -maailmankiertue käynnistyi Suomen etelänaapureiden maaperällä. Maanantaina bändi vetäisi lähemmäs parituntisen setin Latvian Riikassa, tiistaina oli Liettuan Vilnan vuoro ja keskiviikkona Apocalyptica soitti Tallinnassa. Yleisömäärät olivat kovaa luokkaa, sillä esimerkiksi Riikassa suomalaissellistejä (ja yhtä rumpalia) saapui katsomaan nelisen tuhatta ihmistä ja Tallinnassa yhtye myi loppuun reilun kolme tuhatta ihmistä vetävän Linnahallin, vaikka osa lipuista oli hinnoiteltu noin viidenkymmenen euron luokkaan.



– Nämä keikat ovat olleet hyvä startti rundille! Settilista on tosin vielä vähän hakusassa, sillä meillä on iso kasa treenattuja biisejä. Tuohan se toki itsellekin vaihtelua, kun ei tarvitse vetää joka ilta samoja ralleja, Apocalyptican Eicca Toppinen kertoi Viron-keikan jälkeen.

Yhtyeen Tallinnan-settiin ei kuulunut esimerkiksi vanhaa suosikkibiisiä Somewhere Around Nothingia.

– Se on eräs näistä kappaleista, joihin on ehtinyt vähän kyllästyä. Ja toki me tahdotaan soittaa paljon materiaalia uudelta levyltä, mietti rumpali Mikko Siren, joka oli sivumennen sanoen aivan tulessa läpinäkyvän rumpupatteristonsa takana. Ei mikään ihme, että miehen tyhjentävä keikka-analyysi kuulosti seuraavanlaiselta: "Oli aivan älyttömän hauskaa soittaa!".

Apocalyptican kiertueella nähdään nyt alusta asti myös neljäs sellisti Antero Manninen. Mieshän on pysytellyt yhtyeen kelkassa enemmän tai vähemmän vakituisesti viime vuosien rundeilla.

– Kyllä vain, olen tullut ja mennyt… Mutta tässä olisi nyt tarkoitus sinnitellä messissä mahdollisimman tiiviisti, mies naurahti.

Keikalla huomio kiinnittyi esimerkiksi tuoreen Worlds Collide -levyn I’m Not Jesus -sinkkubiisiin, jonka liveversion Apocalyptica oli sovittanut tyylikkäästi. Corey Taylor tekee kappaleen studionäkemyksessä vahvan laulutulkinnan, mutta elävänä biisi nousi lentoon ilman solistin läsnäoloakin.



Apocalyptican taustavoimissa on myös tapahtunut pieniä muutoksia, sillä yhtyeen sali- ja monitorimiksaajat ovat lainassa saksalaisjätti Rammsteinilta.

– Haluttiin kokeilla uusia tuulia tässäkin suhteessa. Vaihdoksia ei siis tehty kenenkään työpanokseen pettyneenä vaan kuten sanoin, lähdimme hakemaan puhtaasti uutta virtaa ja uusia ideoita tähän touhuun, Mikko mietti.

Nyt Apocalyptica palaa hetkeksi suomalaislavoille, sillä yhtye soittaa seuraavan viikon aikana Turussa, Tampereella, Lahdessa, Kuopiossa ja Helsingissä. Näiden keikkojen jälkeen bändin parin sadan konsertin mittaiseksi kaavailtu rundi suuntaa Ruotsin kautta Saksaan. 

– Juu, tosiaan, sellainen kaksisataa vetoa olisi sitten edessä… Pelkkä ajatuskin hirvittää tällä hetkellä, Paavo Lötjönen naurahti.

www.apocalyptica.com

Lisää luettavaa