Apocalyptican Eicca Toppinen muistelee ensitapaamistaan Lemmy Kilmisterin kanssa – ”Muistan sen päivän kuin eilisen”

AOP

Lemmy Kilmisterin kuolemasta tuli eilen kuluneeksi tasan neljä vuotta – niin se aika vain rientää. Kerrang on julkaissut edesmenneen rocklegendan kunniaksi artikkelin, jossa muusikot kertovat lempimuistojaan Motörhead-kipparin kanssa jakamistaan seikkailuista.

Yksi haastatelluista on Apocalyptican Eicca Toppinen.

”Muistan sen päivän kuin eilisen, kun tapasin Lemmyn ensimmäistä kertaa”, Toppinen kertoo. ”Motörhead ja Apocalyptica soittivat yhteiskeikan Liettuassa 90-luvun lopulla. Lemmyn tapaaminen oli iso juttu kaltaisillemme nuorille miehille. Lemmy kohteli meitä suurella kunnioituksella ja soitimme sen jälkeen vielä monta yhteistä keikkaa. Lemmy on ollut, ja tulee aina olemaankin, yksi tärkeimmistä vaikuttajista minulle ja rock’n’rollille ylipäätään, aivan kaikilla mahdollisilla tavoilla.”

”Oli todella surullista, kun kuulin hänen menehtyneen”, Toppinen jatkaa. ”Hän oli soittanut vain muutamaa päivää aikaisemmin kotikaupungissani Helsingissä, joten se oli hyvin yllättävää – hänen elintavoistaan huolimatta. Mutta kuten kaikkien suurten taiteilijoiden kohdalla, heidän vaikutuksensa ja henkensä elää, olivatpa he itse elossa tai eivät. Joten ei ole syytä olla liian suruissaan, kun joku on elänyt elämänsä haluamallaan tavalla. Lemmy todellakin eli elämänsä omalla tavallaan, täysillä.”