Arvostettu laulaja-lauluntekijä John Prine, 73, on kuollut – Menehtyi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin

John Prine.
AOP

Folkmuusikkoa pidetään sukupolvensa yhtenä merkittävimmistä lauluntekijöistä.

Grammy-palkittu ja arvostettu folkmuusikko, laulaja-lauluntekijä John Prine on kuollut. Prinen omaiset vahvistivat Rolling Stone -lehdelle 73-vuotiaan Prinen menehtyneen koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Prineä pidetään yhtenä sukupolvensa merkittävimmistä americana- ja folkmuusikoista, jota ihailivat niin Bob Dylan, Kris Kristofferson kuin nuoremman polven tekijät kuten Brandi Carlile ja Jason Isbell. Hänen laulujaan ovat vuosien varrella tulkinneet muun muassa Bonnie Raitt, Carly Simon, Johnny Cash, Everly Brothers, Joan Baez ja Bette Midler.

Prine julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa vuonna 1971. Hän julkaisi kaikkiaan 18 studioalbumia, joista viimeisin The Tree Of Forgiveness ilmestyi vuonna 2018.

Prine palkittiin tammikuussa elämäntyöstään Grammy-palkinnolla. Lisäksi hänet palkittiin urallaan kahdesti vuoden parhaan folkalbumin -Grammyllä (The Missing Years 1991 sekä Fair & Square 2005).

”Hänen laulussaan tunne on aina syvä ja osuva, vilkkuipa silmäkulmassa leikkimielinen veitikka tai kyynelhelmi. Tyhjännaurajaa tai itkumummoa hänestä ei saa kumpaakaan, sillä laulutulkintojen ytimessä elää ahavoituneen kulkijan ja kertojan luonnollinen viisaus”, kirjoitti Soundin Asko Alanen The Tree Of Forgiveness -albumin arviossaan.