Arvovaltainen amerikkalaisjulkaisu listasi parhaat punklevyt – Soundi on toista mieltä

7.4.2016 09:01

Kymmeniä erilaisia parhaat-listoja vuosien mittaan julkaissut amerikkalainen kulttuurijulkaisu Rolling Stone on nyt laittanut punklevyt järjestykseen. (Äskettäin he listasivat parhaat rumpalit).

Ykkösenä komeilee The Ramonesin nelikymppinen debyytti, ja kärjestä löytyvät myös The Clashin ensilevy, Sex Pistolsin Never Mind the Bollocks Here’s the Sex Pistols, The Stoogesin Funhouse, Gang Of Fourin Entertainment!, Wiren Pink Flag, Minutemenin Double Nickels On The Dime, Black Flagin Damaged, X:n Los Angeles ja Nirvanan Nevermind.

Kuka kärkikymmeniköstä ei (ainakaan) kuulu joukkoon? Nirvana oli kova bändi, mutta tällaiselle listalle Nevermindia on suhteellisen turha änkeä. Vaikka amerikkalaisin silmin ja korvin tätä hommaa katselisikin.

Mutta mietitäänpä The Clashin tapausta. Soundin joitakin aikoja sitten järjestämässä Maailman parhaat levyt -äänestyksessä suomalaisilta musiikkitoimittajilta pyydettiin heidän omat 50 parhaan levyn listansa.

Maailman parhaaksi pitkäsoitoksi kaikissa kategorioissa nousi The Clashin kolmoslevytys London Calling, mutta tätä albumia ei löydy LAINKAAN Rolling Stonen listalta, vaikka amerikkalaiset pistävät järjestykseen vain punkjulkaisuja. (Niin, Rolling Stone listaa yhden levyn per bändi, mutta silti…).

Joku punkharrastaja voisi myös kysäistä, miksei esimerkiksi The Damned mahdu tällaiselle 40:n levytyksen listalle ollenkaan, mutta Blink-182 mahtuu. Mutta niin, keskustelujahan näiden listauksien on tarkoituskin herättää…

Lisää luettavaa