Aurinko loistaa jälleen – Jarkko Martikainen julkaisi tulevan levynsä ensimmäisen singlen

"Syksyllä ilmestyvä albumi sisältää vain vähän sarkasmia saati itseruoskintaa", toteaa Martikainen.
2.6.2023 09:27

Jarkko Martikainen on julkaissut ensimmäisen singlen työn alla olevalta, syksyllä julkaistavalta yhdeksänneltä sooloalbumiltaan. Aurinko loistaa jälleen on Martikaisen mukaan hänen käsityksensä musiikillisesta idyllistä – kappale, joka ainakin haluaa olla pahasta puhdas laulu.

”Kappale sai alkunsa ystäväni Kauko Röyhkän kanssa tehdystä luonnoksesta. Rakentelin rauhassa sen pohjalta kotidemon. Kuulemanne sovitus mukailee hyvin pitkälle sitä, miten tuo edistämäni kotiäänitys soi. Kunniaa tulee kuitenkin antaa varsinkin heille, jotka toivat erityisosaamisensa ja omat persoonansa lauluun – ja tekivät siitä siten jotain enemmän kuin se ilman antiaan voisi millään olla. Janne Mathlin soittaa rumpuja, Anssi Salminen kitaraa, Jarkko Viinamäki koskettimia ja laulaa taustoja, Tero Hyväluoma tarjoilee kertosäkeiden jouset, Luis Herrero laulaa ja bassotaidetta luo Jussi Kinnunen, lapsuuteni (ja myös kaikkien sitä seuranneiden vuosien) idoli. Kiitän ja, arvatenkin, myös arvostan heitä paljon”, Martikainen kertoo.

”Ihminen elää unelmoinnista – tai  ainakin itse kuulun heihin, jotka tekevät niin. Levykokonaisuuden rakentaminen on yksi unelmoinnin toteuttamisen muoto. Se ottaa aikansa, mutta myös antaa paljon. Seuraava, syksyllä 2023 ilmestyvä albumi sisältää vain vähän sarkasmia saati itseruoskintaa. Olen halunnut keskittyä henkisten duurisointien etsintään ja sanallistamisessa veljeyden, toveruuden, rakkauden ja kiitollisuuden teemoihin. Minulle luontaisesti mukaan tulee lopulta mahtumaan kappaleita, jotka ilmentävät mainittujen teemojen varjoja sekä muutamia soraääniä myös. Syvä pyrkimys on silti ollut päätyä lopulta sille valoisammalle puolelle.”

Martikaisen keikkakalenteri näyttää puolestaan tätä kirjoittaessa seuraavalta:

la 10.6.2023, Äänekoski Äksön, Äänekoski
pe 30.6.2023, Haapavesi Folk Music Festival, Haapavesi
la 1.7.2023, Rauhalan Patio, Oulu
pe 7.7.2023, Rantakahvila Juho Kusti, Turku
pe 21.7.2023, Harjupaviljonki, Heinola
la 22.7.2023, Sawohouse / Garden Live, Kuopio
to 3.8.2023, Pyhätunturi, Pyhä Unplugged, Pelkosenniemi
pe 25.8.2023, Kulttuurikorjaamo, Kokkola
la 26.8.2023, Willa Sarwijoki, Kurikka
su 27.8.2023, Lutakon Lippa,Jyväskylä

Lisää luettavaa